Bereken de oppervlakte

Kunstgras is ideaal als alternatief voor een natuurlijk gazon. Het kent alleen wel een beperking: standaard wordt het geproduceerd op rollen met een breedtemaat van vier meter oftewel 400 centimeter. Met deze beperking dient u rekening te houden wanneer u kunstgras gaat kopen. De kans dat dit overeenkomt met uw gazon is namelijk erg klein. U krijgt dan ook naar alle waarschijnlijkheid te maken met snijverlies. Dit het is deel dat verloren gaat met het op maat maken van het kunstgras.

Snijverlies voorkomen kan natuurlijk ook, zeker als de tuin nog aangelegd moet worden. Pas in dat geval de afmetingen van de oppervlakte aan op de rolbreedte van het kunstgras. Een andere optie is bijvoorbeeld het verbreden van een border. Dit helpt u te besparen op kunstgras!

Hoe berekent u het snijverlies?

Allereerst begint u met het nauwkeurig opmeten van de oppervlakte. Vervolgens kunt u aan de hand van deze afmetingen en onderstaande voorbeelden aan het rekenen gaan. Is het uitrekenen erg ingewikkeld of is het voor u lastig om de oppervlakte op te meten? Voor deze en andere vragen kunt u zich te allen tijde wenden tot Gras en Groen Kunstgras. Onze medewerkers staan voor u klaar om de vragen in de showtuin, telefonisch of per mail te beantwoorden.Oppervlakte kunstgras berekenen
Oppervlakte kunstgras berekenen
Oppervlakte kunstgras berekenen
Oppervlakte kunstgras berekenen
Oppervlakte kunstgras berekenen

Voorbeeld 1:

berekenen

Het gazon heeft een oppervlakte van 3,6 meter bij 6,2 meter. De kunstgrasrol is 4 meter breed, aan de zijkant blijft een strook van 0,4 meter over. 6,2 meter x 0,4 meter = 2,48 vierkante meter snijverlies.

Oppervlakte gazon: 3,6 m x 6,2 m = 22,32 m²

Snijverlies: 2,48 m²

U moet bestellen: 6,2 m x 4,0 m = 24,8 m².

Voorbeeld 2:

berekenen

Het gazon is geen vierkant oppervlak, daarom delen we het gazon op in verschillende vakken. De kunstgrasrol is 4 meter breed. De eerste 2 vakken zijn al op maat voor de kunstgrasrol. Het derde vak moet afgesneden worden op 3 meter in de breedte.

Vak 1:

8,0 m x 4,0 m = 32,0 m²

Vak 2:

11,0 m x 4,0 m = 44 m²

Vak 3: 11 x 4,0 m = 32 m², snijverlies: 11 x 1m = 11m²

Vak 3 is 3,0 meter breed, de rol kunstgras is 4,0 meter breed, dus blijft er een strook van 1 m over een lengte van 11 m over.

U moet bestellen:

Vak 1: 32 m²

Vak 2: 44 m²

Vak 3: 32 m²

Totaal te bestellen: 108 m².

Voorbeeld 3:

berekenen

Het gazon in bovenstaand voorbeeld is eveneens geen vierkant. Daarom verdelen we de oppervlakte opnieuw in verschillende vierkanten.

Vak 1:

Het vak met het cijfer 1 en de witte pijl is 4,0 meter bij 7,6 meter. Een rol kunstgras is 4,0 meter breed dus het eerste vak is eenvoudig te berekenen:

7,6 m x 4,0 m = 30,4 m²

Vak 2 + 3: Vak 2 en 3 zijn even lang en even breed, 2,9 m lang en 1,8 m breed. Beide vakken zijn 1,8 m breed, de vakken kunnen uit één rolbreedte van 4 m gesneden worden.

2,9 m x 4,0 m = 11,6 m²

Snijverlies: 4,0 x 0,4 = 1,6 m²

U moet bestellen:

Vak 1: 30,4 m²

Vak 2: 11,6 m²

Totaal te bestellen: 42 m²Stalen aanvragen

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties
Kunstgras leggen Rosmalen

Sofie van Brakel


5

"Snel en netjes gelegd, hele mooie kwaliteit, niet van echt gras te onderscheiden."

Kunstgras leggen Rosmalen
Referenties
Nieuwsberichten
Mos uit je kunstgras verwijderen

Na verloop van tijd kan er mos gaan groeien in jouw prachtig aangelegde kunstgras gazon. En dat is nou net wat je niet wilt. Hoe los je het op? Of nog beter: hoe zijn we mos een stap voor?

Mos uit je kunstgras verwijderen
Nieuwsberichten


Nederlands product

100% Nederlands kunstgras

Kunstgras laten leggen

Kunstgras laten leggen binnen 21 dagen

Garantie

10 jaar garantie op het kunstgras

Gras en Groen

Kunstgras is nauwelijks van echt gras te onderscheiden en dus een uitstekend alternatief. Laat u verrassen door de fantastische uitstraling in onze showtuin!

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u zelf kunstgras leggen? Wij helpen u graag verder! Gras en Groen is uw specialist voor de verkoop van kunstgras, materialen en een handige leginstructie.

Lees meer
Gras en Groen

Gras en Groen heeft een professionele aanlegservice voor het kunstgras. Zeer goede referenties, scherpe tarieven en garantie op de uitgevoerde werkzaamheden!

Lees meer
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen