Kunstgras hockey

Is het spelen van hockey op kunstgras de hobby van uw kind? Hoe kunt u het sporten dan beter stimuleren dan dit mogelijk te maken op zijn of haar eigen kunstgras hockeyveld? Gras en Groen Kunstgras verzorgd de vakkundige aanleg van hockeyveldjes in particuliere tuinen. Wie weet wordt dit de bakermat van de nieuwe Robbert Kemperman, Mink van der Weerden, Kelly Jonker of Ireen van den Assem!

Waaraan moet uw eigen kunstgras hockeyveldje voldoen?

Voor een optimale beleving van het spelen van hockey op kunstgras is een gedegen aanleg cruciaal. Kunstgras van topkwaliteit, een vlakke ondergrond en een logische lengte breedte verhouding speelt hierin een rol. Maar zijn er nog meer zaken waaraan gedacht moet worden?

Kunstgras voor uw prive hockeyveld! Multi-sport 2.0
Multisport 2.0

€ 29,95 p/m²    

Uitstraling
2

Multisport is bij uitstek geschikt voor hockey, maar ook voor overige sporten. Donkergroen van kleur en zeer veilig om op te sporten.

Lees verder
Arizona Relax
Arizona Relax

€ 26,95 p/m²    

Uitstraling
4

Zeer natuurlijk ogend kunstgras voor een zacht prijsje. De Arizona Relax doet u denken aan een goed onderhouden en strak gemaaid gazon.

Lees verder
Texas Natural
Texas Natural

€ 29,95 p/m²    

Uitstraling
4

Een nieuwkomer met hoge verwachtingen. De UNIEKE gekroesde vezel valt ongetwijfeld in de smaak bij degene die op zoek is naar een natuurlijke look!

Lees verder
Kunstgras Hockey
Kunstgras Hockey
Kunstgras Hockey
Kunstgras Hockey
Kunstgras Hockey

Werkzaamheden Gras en Groen Kunstgras

Bijkomende werkzaamheden in uw tuin

Indien de ruimte rondom het kunstgrasveld nog aangekleed dient te worden, dan kunnen wij deze combinatie voor u verzorgen. Gras en Groen is een volledig hoveniersbedrijf. U kunt daardoor voor meer zaken bij ons bedrijf terecht dan alleen de aanleg van het kunstgras. Wat kunnen wij in combinatie met het kunstgras nog meer voor u verzorgen?

Bespreek uw wensen tijdens het bezoek aan Gras en Groen of het bezoek van onze medewerker bij u thuis. Via www.grasengroenhoveniers.nl kunt u ook een goede indruk krijgen van de werkzaamheden. Op de pagina met video’s staan een tweetal video’s gemaakt tijdens de aanleg van een hockeyveld. U krijgt daar een goede indruk van de mogelijkheden met Gras en Groen.

Werkwijze tijdens de aanleg van het hockeyveld

De belasting van een kunstgras hockeyveld en de eisen die vanwege de sport eraan worden gesteld, zorgen voor een compleet andere werkwijze dan bij het kunstgras leggen in de tuin. Stapsgewijs zal het kunstgras leggen hieronder worden toegelicht.

Uitgraven van de ondergrond tot 30 cm diep.

Dit is noodzakelijk om een goede ondergrond voor het kunstgras te kunnen aanleggen. Het is ook mogelijk een combinatie te maken tussen uitgraven en het ophogen van de ruimte rondom het kunstgrasveld. Hierdoor kan de hoeveelheid af te voeren zwarte grond enigszins worden beperkt.

Betonnen opsluitbanden zetten rondom het speelveld.

Om ervoor te zorgen dat de hockeybal op het kunstgras blijft, zijn deze banden noodzakelijk. Tevens wordt hiermee het kunstgrasveld netjes opgesloten. De banden kunnen zowel in het antraciet- als lichtgrijs worden uitgevoerd. De banden die wij zetten hebben standaard de afmetingen 100 x 30 x 6 centimeter. Voor de veiligheid van uw kinderen kan er een rubberen rand op de opsluitbanden worden bevestigd. De scherpe en harde randen van de betonnen banden worden daardoor een stuk veiliger!

Aanvoeren grof lavasteen of grof puin.

Voor het verzorgen van een waterdoorlatende ondergrond met een grote draagkracht wordt 10 tot 12 cm grof lavasteen of grof puin aangevoerd. Dankzij de grove korrels kan het water hierin wegzakken, maar door het af te trillen wordt wel een erg stevige ondergrond gevormd. Ligt uw tuin erg laag of bevindt zich klei in de ondergrond, dan kan het verstandig zijn een drainagebuis in deze laag te verwerken.

Aanvoeren fijn lavasteen.

Boven op het grove lavasteen komt een laagje van ongeveer 3 tot 5 centimeter fijn lavasteen. Dit materiaal kan door de kleine korrel perfect worden geëgaliseerd. Tijdens het aanvoeren wordt gecontroleerd of uw toekomstig hockeyveld overal dezelfde hoogte krijgt. Hiervoor wordt een laser gebruikt. Deze geeft 100% nauwkeurig aan of overal de juiste hoogte is bereikt.

Waterpas egaliseren.

Net als bij de vorige stap wordt aan de hand van een laser en waterpas gecontroleerd of het veld perfect vlak komt te liggen. Met de hand wordt het gehele veld waterpas gelegd. Er worden hierbij dezelfde eisen gesteld aan het uitvlakken van de ondergrond als bij een groot terras. Gras en Groen Kunstgras weet als geen ander dat de kleinste oneffenheden het spelplezier kunnen bederven.

Uitrollen van drukverdeeldoek.

Voordat het kunstgras wordt gelegd, komt er eerst een laag met drukverdeeldoek. Drukverdeeldoek wordt ook wel geo-textiel genoemd en zorgt ervoor dat de belasting wordt verdeeld over een groter oppervlak. Dit voorkomt dat er tijdens het sporten oneffenheden in de ondergrond ontstaan.

Uitrollen van het kunstgras.

Nadat alle voorbereidingen zijn getroffen kan het kunstgras eindelijk worden uitgerold. Het kunstgras geschikt voor hockey wordt geleverd op rollen met een breedte van 4 meter. Tijdens het leggen wordt er rekening gehouden met de krimp die het kunstgras kent. Het overschot aan kunstgras wordt vakkundig afgesneden. Het is zelden dat het volledige oppervlak uit één stuk kunstgras bestaat. De verschillende delen kunstgras worden met elkaar verlijmd. De naden zullen met het blote oog niet zichtbaar zijn.

Opleveren van het kunstgras hockeyveld samen met u.

Zodra alle stappen zijn doorlopen wordt het kunstgrasveld samen met u opgeleverd. Onze medewerker zal u laten zien hoe het veld is afgewerkt. U ontvangt dan ook uitleg over het onderhoud. Leveren wij u ook onze diensten met betrekking tot aankleding van het veld, wij zorgen dat deze werkzaamheden gelijktijdig worden afgerond. Onze strakke planning wordt met de grootste zorg nageleefd!

Video aanleg kunstgras hockeyveldje

Twee jaar geleden maakten twee studenten opnames van de aanleg van een kunstgras hockeyveld in Nijmegen. Bekijk hieronder hoe de aanleg destijds door Gras en Groen werd uitgevoerd.

Youtube video


Stalen aanvragen

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties
Kunstgras leggen Utrecht

Marcel Houben


4

"Het kunstgras is goed en professioneel aangelegd. Nu na een half jaar ligt het er nog erg mooi bij en ben ik tevreden."

Kunstgras leggen Utrecht
Referenties
Nieuwsberichten
Kunstgras showtuin, ook op zaterdag geopend!

Op 23 februari gaan wij ook op zaterdag weer open voor publiek. Heb je ook al last van lentekriebels? Kom langs in de showtuin!

Kunstgras showtuin, ook op zaterdag geopend!
Nieuwsberichten

Bent u benieuwd naar onze service en producten?

Op verschillende wijzen kunnen wij u informeren, adviseren of uw vragen beantwoorden. Op welke wijzen kunt u in contact komen met Gras en Groen Kunstgras?

 

Middels het offerteformulier kunt u in contact komen met Gras en Groen Kunstgras. Wanneer u het formulier invult, ontvangt u binnen 24 uur een reactie van een van onze medewerkers. Mocht u de werkzaamheden door ons uit willen laten voeren, dan kunnen wij u garanderen dat wij hier altijd binnen 14 dagen mee kunnen beginnen. Via de klantenservice kunt u met ons in contact komen voor vragen of voor het maken van een afspraak bij u thuis.


Nederlands product

100% Nederlands kunstgras

Kunstgras laten leggen

Kunstgras laten leggen binnen 21 dagen

Garantie

10 jaar garantie op het kunstgras

Gras en Groen

Kunstgras is nauwelijks van echt gras te onderscheiden en dus een uitstekend alternatief. Laat u verrassen door de fantastische uitstraling in onze showtuin!

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u zelf kunstgras leggen? Wij helpen u graag verder! Gras en Groen is uw specialist voor de verkoop van kunstgras, materialen en een handige leginstructie.

Lees meer
Gras en Groen

Gras en Groen heeft een professionele aanlegservice voor het kunstgras. Zeer goede referenties, scherpe tarieven en garantie op de uitgevoerde werkzaamheden!

Lees meer
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen