Kunstgras accessoires

De aanleg van kunstgras kan niet alleen gerealiseerd worden met kunstgras zelf. Hiervoor zijn er namelijk ook bijbehorende producten in het leven geroepen, die het aanleggen van kunstgras toch iets gemakkelijker maken. U kunt bij Gras en Groen Kunstgras de benodigde accessoires bestellen.

Wanneer u ervoor kiest om het kunstgras zelf aan te leggen, is het natuurlijk aan te raden om de accessoires te bestellen. U hoeft niet alle accessoires aan te schaffen, bijvoorbeeld als u uw kunstgras niet hoeft te verlijmen. Een lijmband is dan overbodig! Kiest u ervoor om het kunstgras door ons te laten leggen? Dan nemen wij uiteraard de juiste materialen met ons mee!

De volgende accessoires hebben wij op voorraad:

  • Drukverdeeldoek
  • Mollengaas
  • Kwartszand
  • Foam voor dakterras
  • Lijmband
  • Kunstgrashaken
  • Valdemping
drukverdeeldoek kunstgras • Gras en Groen Kunstgras

Drukverdeeldoek

Een drukverdeeldoek wordt onder het kunstgras uitgerold en dient als extra stabilisatielaag tussen het zandbed en kunstgras. Door een drukverdeeldoek wordt de belasting op het kunstgras verdeeld. Daarnaast zorgt het voor een gelijkmatige waterafvoer, zullen er geen hobbels en bobbels meer te zien zijn en houdt het zelfs onkruid en ongedierte tegen!

Mollengaas

Mollen kunnen een echt gazon behoorlijk ruïneren met hun gegraaf. In de ondergrond van kunstgras zit geen voeding voor een mol, maar helaas worden deze hier toch af en toe gesignaleerd. Door mollengaas onder het witzand te leggen voorkomt u dat mollen hun weg omhoog vinden.

Kwartszand

Kunstgras dient na de aanleg ingestrooid te worden met kwartszand. Het gewicht is nodig om het kunstgras op zijn plaats te laten liggen. Het zand verspreidt zich tussen de vezels, waardoor het ook mooi rechtop blijft staan. Kwartszand is rond, waardoor de vezels niet beschadigd raken. Daarnaast is het niet schadelijk voor mens en dier, is het zwaar en waait het dus niet weg en neemt het geen water op.

Foam voor dakterras

Kunstgras leggen op een dakterras of balkon heeft iets meer aandacht nodig dan in de tuin. Regenwater zakt namelijk niet weg in de bodem, waardoor het gebruik van foam aangeraden wordt. Door dit onder het kunstgras aan te leggen wordt regenwater goed afgevoerd, heeft u een zachte ondergrond en zijn oneffenheden niet meer zichtbaar.

kwartszand instrooien • Gras en Groen Kunstgras
lijmband, kunstgrashaken en veldemping • Gras en Groen Kunstgras

Lijmband

Een lijmband is enkel te gebruiken wanneer u meerdere kunstgrasstroken moet verlijmen. Deze lijmband is ontzettend eenvoudig te gebruiken, aangezien het geen geknoei geeft en in alle weersomstandigheden te gebruiken is.

Kunstgrashaken

Kunstgrashaken zijn een alternatief voor kwartszand of een kantopsluiting. U wilt natuurlijk niet dat het kunstgras wegwaait. De kunstgrashaken steekt u in het kunstgras en zorgen ervoor dat het kunstgras op zijn plek blijft liggen.

Valdemping

Valdemping wordt veel gebruikt voor speelveldjes. Door dit onder het kunstgras aan te brengen zullen kinderen minder hard vallen, voelt het kunstgras zachter aan, wordt de druk verdeeld en neemt het overtollig water op.