Het kunstgras assortiment van Gras en Groen: Fraai en natuurlijk

Gras en Groen heeft een ruim kunstgras assortiment. Kunstgras heeft  veel aan populariteit gewonnen. Vroeger stond het wellicht bekend om het neppe gras, maar tegenwoordig is kunstgras nauwelijks meer van echt gras te onderscheiden.

De kunstgrassoorten die wij verkopen hebben de juiste kenmerken om het op echt gras te laten lijken. De structuur van de vezels zorgen ervoor dat het kunstgras rechtop blijft staan. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van meerdere kleuren, aangezien echte graszoden ook niet uit één groene tint bestaan. 

100% Nederlandse kwaliteit

Al ons kunstgras is van 100% Nederlandse kwaliteit, dat koploper is in de wereld van het kunstgras. Hierdoor heeft u altijd de beste kwaliteit kunstgras!

De voordelen van kunstgras

Kunstgras is niet voor niets ontzettend populair. Vanwege de volgende redenen biedt het voor iedere vraag een juiste oplossing.

 • Kunstgras is onderhoudsarm
 • Geen jaarlijkse kosten aan mest, water en andere producten
 • Kale plekken, mos en onkruid zijn verleden tijd
 • Na regenval is kunstgras direct te betreden
 • Het gazon is in ieder seizoen egaal groen van kleur
 • Met de EN71-3 norm geven u garantie op het gebied van veiligheid.
 • En voor de ouders: kinderen hebben geen vlekken of gaten meer in de kleding na het spelen.
 • 100% Nederlandse kwaliteit. Kwaliteit in plaats van een imitatie variant uit Azië.

Hoe kiest u het juiste kunstgras uit?

Gras en Groen showtuin

Om een weloverwogen besluit te nemen heeft Gras en Groen speciaal voor u een showtuin aangelegd. Hier kunt u het kunstgras voelen, met uw eigen ogen zien en met elkaar vergelijken. Daarbij staan er specialisten voor u klaar die een passend en vrijblijvend advies kunnen geven. Kom gezellig langs!

Gratis stalen aanvragen

Wij begrijpen dat het niet voor iedereen een optie is om onze showtuin te bezoeken in 's-Hertogenbosch. Speciaal daarom bieden wij u de mogelijkheid om gratis stalen aan te vragen! U kunt 3 verschillende kunstgrassoorten selecteren, waardoor u een goede vergelijking kunt maken. 

Kunstgrasassortimentshowtuin • Gras en Groen Kunstgras
Kunstgrashockey4 • Gras en Groen Kunstgras

Kunstgras toepassingen

Het toepassen van kunstgras kan op veel verschillende manieren. De meest voor de hand liggende toepassing is natuurlijk als een gazon in de tuin. Doordat kunstgras niet aan allerlei groeiomstandigheden hoeft te voldoen, is het echter veel breder in te zetten. Uw balkon of dakterras kan bijvoorbeeld uitstekend opgevrolijkt worden met een groenblijvende kunstgrasmat.

Naast decoratie is kunstgras ook toe te passen als speelveldje. Het intensief spelen van kinderen is geen probleem voor het kunstgras. Daarbij zullen kinderen zachter vallen, geen vieze of kapotte kleding krijgen en zelfs in de regen kunnen spelen! De aanleg van een privé hockeyveld of pannaveldje in de tuin behoren natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Liever kunstgras laten leggen?

Voor de aanleg van een splinternieuw groenblijvend gazon heeft u de mogelijkheid uit twee opties: het kunstgras zelf leggen of het kunstgras laten leggen. In beide gevallen staan wij voor u klaar! Wij bieden een ruim assortiment aan kunstgras en toebehoren, maar beschikken ook over een vakkundige kunstgras aanlegservice.

De prijzen voor het aanleggen van kunstgras zijn onder te verdelen in drie verschillende werkzaamheden.

 • Kunstgras leggen: € 9,- per m²
 • Ophogen ondergrond: € 7,- per m²
 • Afvoeren gazon/grond: € 7,- per m²

Wilt u besparen op extra kosten? Overweeg dan om bijvoorbeeld zelf de oude grond af te voeren en/of de ondergrond op te hogen.

Waarom kunstgras laten leggen door Gras en Groen?

Niet iedereen staat er voor open om zelf het kunstgras aan te leggen. Het kunstgras laten leggen door Gras en Groen neemt dan ook veel zorgen bij u weg. In de meeste gevallen is het gazon in slechts één dag aangelegd!

 • Wij kunnen u verzekeren van een perfect eindresultaat
 • U ontvangt garantie op onze uitgevoerde werkzaamheden
 • Naast kunstgras plaatsen wij eventueel ook kantopsluitingen
 • Binnen 14 dagen komen wij het kunstgras aanleggen
 • Wij zijn ijzersterk in het combineren van kunstgras leggen met andere hovenierswerkzaamheden!

Vraag hier geheel vrijblijvend een offerte aan voor het laten leggen van kunstgras in uw tuin, op uw balkon of dakterras!

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Hoe wordt kunstgras gemaakt?

De productie van kunstgras begint met tuften. Hierbij worden de vezels van het kunstgras in de mat aangebracht. Daarna gaat het proces verder met coaten. De vezels worden in deze fase met lijm vastgemaakt aan de mat, zodat ze niet meer loskomen. Na het coaten dient de mat gedroogd te worden, zodat er een goede hechting ontstaat.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat het kunstgras water doorlaatbaar is. Hiervoor worden er gaatjes door de kunstgrasmat geperforeerd. Als laatste wordt de mat opgerold. Het is belangrijk dat de mat goed strak opgerold zit, zodat het kunstgras niet beschadigd raakt en eenvoudig te verplaatsen is.

Is het kunstgras veilig?

Al onze producten voldoen aan de strenge EN71-3 norm. Hierdoor kunt u zorgeloos van het kunstgras genieten en is het niet schadelijk voor uw gezondheid of die van uw dieren.

Hoeveel kunstgras heb ik nodig?

Meet zo nauwkeurig mogelijk uw gazon op. Door het op maat maken van het kunstgras dient u rekening te houden met snijverlies. Kunstgras zit op een rol met een breedte van 4 meter. Op deze pagina geven wij advies voor het berekenen van het oppervlak.

Kan ik het kunstgras ergens bekijken?

Speciaal voor u hebben wij een showtuin aangelegd, waarin ons kunstgras assortiment ook terug te vinden is. Hier kunt u inspiratie opdoen, vrijblijvend advies inwinnen of simpelweg even rondkijken en aan het kunstgras voelen. Ook kunt u op deze manier de kleuren goed vergelijken, aangezien deze op uw beeldscherm waarschijnlijk toch net altijd iets anders overkomen.

Waar kan ik het kunstgras afhalen?

Bestelde graszoden kunt u afhalen bij Gras en Groen in 's-Hertogenbosch. U vindt hier het adres en een kaart van waar wij gevestigd zijn: 

Heeft kunstgras onderhoud nodig?

Ja. Kunstgras is over het algemeen ontzettend onderhoudsarm, maar heeft af en toe wel enig onderhoud nodig. Zo is het belangrijk om af en toe bladeren en takjes van het kunstgras te verwijderen. Dit is nodig om kieming van zaadjes in het kunstgras te voorkomen, waaruit onkruid zou kunnen ontstaan.

Ook raden wij aan om het kunstgras na enige tijd weer in te strooien met kwartszand. Komen de vezels een beetje plat te liggen? Door de mat weer in te strooien met kwartszand en op te borstelen zult u merken dat de vezels weer mooi rechtop komen te staan. Dit geeft de kunstgrasmat een natuurlijke uitstraling.