Kunstgras onderhoud

Kunstgras onderhoud? Kunstgras is toch helemaal vrij van onderhoud! Bij kunstgras wordt vaak gedacht dat het product helemaal geen onderhoud nodig heeft. Dit is niet helemaal waar. Kunstgras heeft ontzettend weinig onderhoud nodig in vergelijking met een natuurlijk gazon. Het sterft ook niet af als het geen water krijgt of wanneer u er een zwembad op zet in de zomer.

Kunstgras onderhoud verlengt de levensduur

Toch heeft kunstgras ook onderhoud nodig om de kleur te behouden en om slijtage te voorkomen. Als u het kunstgras niet onderhoudt, zullen de uitstraling en kwaliteit snel afnemen.

Het onderhoud van kunstgras is te verdelen over de volgende werkzaamheden:

Openingstijden

Maandag 9:00 - 17:00
Dinsdag 9:00 - 17:00
Woensdag 9:00 - 17:00
Donderdag 9:00 - 17:00
Vrijdag 9:00 - 17:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Het schoonhouden van kunstgras

Kunstgras schoonhouden is de belangrijkste onderhoudstaak. Speelgoed, rommel en bladeren mogen niet te lang op het kunstgras blijven liggen. Het kunstgras gaat plat liggen en slijt sneller, waardoor de kwaliteit en het aanzicht verslechteren. Door bladeren regelmatig te verwijderen voorkomt u bovendien het ontstaan van onkruid.

Ongelukken zitten in een klein hoekje, maar kunnen wel schadelijk zijn voor uw kunstgras. De urine van huisdieren tast het kunstgras aan waardoor de kleur vervaagt. Als u het kunstgras regelmatig besproeit met water, wordt de mogelijke schade beperkt gehouden.

Gebruik voor het schoonmaken van uw kunstgras nooit een hogedrukspuit. Door de kracht van de hogedrukspuit spoelt het kwartszand weg, komen er putten in uw gazon en kunnen er verzakkingen ontstaan.

Kunstgras opborstelen

Het aanzicht van kunstgras is het mooist wanneer alle grassprieten rechtop staan. Bij intensief gebruik van kunstgras gaan deze echter plat liggen. Liggende grassprieten geven geen mooi aanzicht en het gazon zal ruwer aanvoelen. Liggende grassprieten kunnen eenvoudig voorkomen worden door het kunstgras regelmatig op te borstelen met een harde bezem. De sprieten gaan weer rechtop staan en u maakt direct het gazon schoon tijdens deze handeling.

Kwartszand instrooien

Kwartszand zorgt voor extra gewicht op het kunstgras en geeft een natuurlijk beeld. Bij intensief gebruik, bijvoorbeeld door spelende kinderen, verdwijnt er via de schoenen en laarzen kwartszand. Het zand moet daarom af en toe aangevuld worden. Veeg het zand altijd met een harde bezem in.

Gras en Groen Den Bosch medewerkers en pand
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen