Kunstgras Katwijk

Kunstgras leggen Katwijk

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Katwijk? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Katwijk? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als alternatief voor echt gras is razend populair, ook bij u in Katwijk. Dit heeft alles te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat het kunstgras  van Gras en Groen heeft. Daarnaast is het altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een terrasje te pakken aan het strand of Boulevard. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is ook werkzaam in het centrum van Katwijk. We hebben zelfs een project aan de Koningin Emmastraat afgerond. De tuinen zijn soms erg schaduwrijk, echt gras is daardoor lastig mooi te houden. Dat wij ook al tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Katwijk heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Katwijk

Naast kunstgras leggen in en rond de binnenstad van Katwijk zijn wij ook vaak werkzaam in overige wijken van de stad. Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Voorbeelden van deze wijken zijn:

Rijnsburg, Valkenburg, Katwijk aan Zee, Katwijk aan den Rijn en Katwijk-Noord.

Algemene informatie Katwijk

Katwijk is een kustplaats en gemeente in het noordwesten van de Nederlandse provincie Zuid-Holland, is ontstaan aan de monding van de Oude Rijn. Het verstedelijkte dorp is door de versmelting van de vissersplaats Katwijk aan Zee en de meer agrarische plaatsen Katwijk aan den Rijn, Rijnsburg en Valkenburg de grootste gemeente in de Duin- en Bollenstreek.Het is tevens de grootste Nederlandse plaats zonder treinverbinding.

Ooit had Katwijk een haringvloot met 600 man.Namen als Haasnoot, Ouwehand, Parlevliet & van der Plas waren de grote werkgevers in de visverwerkende industrie, die wel werk bood aan 2000 mensen.

Kunstgrasvelden in Katwijk

Naast de natuur dat u vindt in het langgestrekte strandgebied beschikt Katwijk over groene parels van gebieden als het vlaggeduin,Noordduinen, Lentevreugd, het gebied langs de Kanaaldijk en de rijwielpaden Rijnsoever-Noord en - Zuid en het gebied rond de Hertenlaan.

U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van o.a. VV Katwijk, Rijnsburgse Boys, Quick Boys, Valken ‘68 en FC Rijnvogels. Sommige van de genoemde voetbalverenigingen, maar ook hockeyclub Catwyck en sommige tennisverenigingen als KLTV en TV  de Rijnkanters   spelen meer en meer op een variant van kunstgras.Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Katwijk ook ideaal!

Grondsoorten in Katwijk

De bodem van Katwijk ten oosten van de Provinciale weg, de N206 en de N441 bestaat uit klei. De bodem van het gebied ten westen van deze lijn bestaat uit zandgrond.Bij het aanleggen van kunstgras op een kleibodem dient eerst een drainerende zandlaag te worden aangelegd, maar heeft u wel de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. Regenwater komt geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater, in plaats van het via bestrating af te voeren naar het riool.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.
 • Kunstgras laat uw tuin er altijd verzorgd uitzien.

Nieuwbouwwijken in Katwijk

Nieuwbouwproject Redershaven fase 3

Bent u de gelukkige eigenaar van een van de 11 kadewoningen, 4 stadswoningen of de 14 eengezinswoningen, die in dit schitterende project worden gebouwd en bent u op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin, of dakterras? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen flink oplopen en gaan u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject La Vie

Midden in de duinen, op een van de mooiste plekken van Katwijk, wordt in twee luxe en comfortabele appartementengebouwen het project La Vie gerealiseerd. U kijkt hier vanaf uw riante balkon uit op de schitterende natuur, het langgerekte strand, de bruisende zee, en het prachtige duinlandschap overal om u heen. Ontspannen wonen en tegelijk genieten van hetgeen het gemoedelijke Katwijk u biedt. De boulevard is op een steenworp afstand en in een mum van tijd bent u in historisch Katwijk met zijn kronkelige straatjes en pittoreske vissershuisjes. Elke dag een beetje vakantie. De woningen zijn zeer energiezuinig, met minimale woonlasten en een schoner milieu en een royale buitenruimte. Wellicht gaat u uw balkon of dakterras inrichten met een mooi kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras.?

Nieuwbouwwijk Valkenburg in voorbereiding

Op en rondom het terrein van voormalig Marinevliegkamp Valkenburg worden nu voorbereidingen getroffen voor de komst van een nieuwe energieneutrale woonwijk met maximaal 5.000 woningen, een werkpark, (commerciële) voorzieningen en recreatiemogelijkheden.De wijk  wordt de eerste woonwijk in Nederland die zichzelf voorziet van duurzame energie.
Het Katwijkse deel van het plangebied in ongeveer 470 ha groot. Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Projecten in Katwijk en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Katwijk

Wilt u kunstgras laten leggen in Katwijk? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Katwijk gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Katwijk

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Katwijk? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto's en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Ontvang nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!