Kunstgras Hilversum

Kunstgras leggen Hilversum

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Hilversum? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Hilversum? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als alternatief voor echt gras is razend populair, ook bij u in Hilversum. Dit heeft alles te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat het kunstgras  van Gras en Groen heeft. Daarnaast is het altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een terrasje te pakken aan de Kerkbrink. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is ook werkzaam in het centrum van Hilversum. We hebben zelfs een project bij het centrum, aan de Veerstraat afgerond. De tuinen zijn vaak erg schaduwrijk, echt gras is daardoor lastig mooi te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Hilversum heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Hilversum

Naast kunstgras leggen in en rond de binnenstad van Hilversum zijn wij ook vaak werkzaam in overige wijken van de stad. Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Voorbeelden van deze wijken zijn: Noordwestelijke villawijk,(Boomberg, Nimrodpark, Trompenberg, de Zuidelijke stadswijk (o.a. de kwartierwijken), Zuidoostelijke villawijk (schilders- en Sportparkkwartier, ‘t Hoogt van ‘t Kruis,), de Oude wijk over 't spoor (Industrie-, Geuzen- en Kleine Driftbuurt), Nieuwe wijk over 't spoor (Oost en Noordoost)  en het Landelijk gebied en de Hilversumse Meent.

Algemene informatie Hilversum

De “omroep- of mediastad” Hilversum is een plaats in de Provincie Noord Holland en is door haar hoogteligging een van de oudst bewoonde streken van ons land. Door de ligging vlakbij de Loosdrechtse en Vinkeveense plassen en de stad Amsterdam binnen hand- (en trein-) bereik, is het een gewilde vestigingsplaats geworden van grootindustriëlen en handelaren hetgeen wordt gekenmerkt door het relatief grote aantal 19e en 20ste eeuwse buitenplaatsen en villa’’s in een eigen “Gooise landhuisstijl”.

Kunstgrasvelden in Hilversum

Naast het groen, dat u vindt in de omgeving vindt in natuurgebieden Westerheide, het Goois Natuurreservaat, de Hoorneboegse, Bussummer en Zuiderheide, beschikt Hilversum over veel groene parels zoals rondom het Laapersveld en is het ook een genot om al fietsend de groene wijk het Nimrodpark. Vanuit de Stichting Geopark i.o. is het initiatief genomen om een deel van de prachtige regio in aanmerking te laten komen voor de UNESCO-status van Global Geopark. Ontdek de Botanische tuin Pinetum Blijdensteinen en de Dr. Costerustuin en vervolgens het Rosarium Hilversum, Stadspark de Hof, het Spanderswoud en Corversbos, het Cronebos en de Oude Haven

U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van o.a. FC Hilversum, SV ‘s-Graveland, vv Altius, SC ‘t Gooi, SV Radiostad, SV Olympia, HCFC Victoria en VV OSO.      

Maar veel van deze voetbalverenigingen, de hockeyverenigingen als Hilversumsche MHC, HV ‘t Spandersbosch en de Gooische Hockey Club en tennisverenigingen als Tulip, de Gooische Vallei, Hoogerheide, TC Westerveld, TV de Rading, HLTC Gooiland,  TC ‘t Laer, LTC de Meent, Bosheim, het Spieghel, Nederhorst, Zonnestraal en ‘t Melkhuisje spelen meer en meer op een variant van kunstgras.Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Hilversum ook ideaal!

Grondsoorten in Hilversum

De bodem van Hilversum bestaat uit zand- en veengrond. Bij het aanleggen van kunstgras heeft u wel de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. Regenwater komt geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater, in plaats van het via bestrating af te voeren naar het riool.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.
 • Kunstgras laat uw tuin er altijd verzorgd uitzien.

Mocht uw bodem toch veel klei te bevatten, dan dient eerst een drainerende zandlaag te worden aangelegd, maar heeft u daarna wel de hierboven genoemde voordelen

Nieuwbouwwijken in en om Hilversum

Nieuwbouwproject Souveryn

Nieuwste woonwijk van de mediastad Anna's Hoeve ligt aan de rand van Hilversum Oost, tegen prachtige natuurgebieden aan en wordt de nieuwste wijk van de mediastad.
In totaal komen hier circa 600 woningen, maar momenteel worden aan de Minckelersstraat worden nu 17 prachtige ruime woningen gerealiseerd, omgeven door de natuur. U,woont in plan Souveryn  straks op een unieke locatie. De uitgestrektheid, locatie, het groen, de (zeer) ruim opgezette woning - dat alles maakt het heerlijk wonen op deze locatie.

Bent u als toekomstige bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin, of dakterras? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen flink oplopen en gaan u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Erve Knorr.

Net voorbij Hilversum, in Loosdrecht, wordt het project “Erve Knorr” gebouwd. Het bestaat uit 41 eengezinswoningen, verdeeld over 3 types.

Het zijn eigentijdse, zeer energiezuinige erkerwoningen, mede door de aanwezige zonnepanelen.

Wellicht gaat u uw tuin inrichten met een mooi kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras

Nieuwbouwproject Ter Sype, Loosdrecht

Aan de zuidrand van Nieuw-Loosdrecht wordt  in de gemeente Wijdemeren de nieuwbouwwijk Ter Sype ontwikkeld.
Belangrijk kenmerk van de nieuwe woonwijk is dat deze zorgvuldig zal worden ingepast in de bestaande landschappelijke structuur, in de sfeer die Loosdrecht naar buiten toe uitademt. Het is een zeer gevarieerd plan. Wellicht start de verkoop eind 2017 en de realisatie medio 2018.

Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar

weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Projecten in Hilversum en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Hilversum

Wilt u kunstgras laten leggen in Hilversum? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Hilversum gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Hilversum

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Hilversum? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto's en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Ontvang nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!