Kunstgras Helmond

Kunstgras leggen Helmond

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Helmond? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon
Plaatsen rondom Helmond waar Gras en Groen ook werkt

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Helmond? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als alternatief voor echt gras is razend populair, ook bij u in Helmond. Dit heeft alles te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat het kunstgras van Gras en Groen heeft. Daarnaast is het altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een terrasje te pakken op de markt of aan de Kanaaldijk. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Waar leggen wij kunstgras in Helmond

Gras en Groen kunstgras is ook werkzaam in het centrum van Helmond. We hebben zelfs een project aan de Zuiderstraat afgerond. De tuinen zijn vaak erg schaduwrijk, echt gras is daardoor lastig mooi te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Dordrecht heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Naast kunstgras leggen in en rond de binnenstad van Helmond zijn wij ook vaak werkzaam in overige wijken van de stad. Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Voorbeelden van deze wijken zijn:  Brandevoort, Brouwhuis, Dierdonk,, Helmond Oost, West en Noord, Mierlo-Hout,Rijpelberg, Stiphout, Suytkade, Warande en (in aanbouw) De Groene Loper en Zonnekwartier.

Algemene informatie Helmond

Helmond, liggend in de provincie Noord Brabant, is ontstaan vanuit een nederzetting die al voor het jaar 1000 moet hebben bestaan, en werd in 1179 voor het eerst genoemd. Helmond was eeuwenlang een centrum van textiele nijverheid die zich in de loop van de negentiende eeuw verder ontwikkelde tot een textielindustrie, met Vlisco (sinds 1846) en Raymakers (sinds 1772) als belangrijke exponenten. Deze werd gestimuleerd door de komst van de Zuid-Willemsvaart en bracht nog meer, veelal technische, bedrijvigheid met zich mee, Zo zijn er een twintigtal automobiele toeleveranciers actief, voorkomende uit het ontwikkelingslaboratorium van Volvo-Nedcar en de vestiging van VDL bedrijven APTS, dat de Phileas bussen bouwde en de automobiele productontwikkelaar PD&E. Verder zijn in Helmond technische bedrijven als TNO Automobieltechniek  en Nedschroef, producent van bouten en moeren gevestigd.

Kunstgrasvelden in Helmond

Het voormalig natuurgebied en jachtterrein de Warande is tegenwoordig een openbaar wandel- en recreatiepark. Het voormalige Jan Visser Park, maakt hier deel van uit.

Het Groot Goor is een bos- en natuurgebied ten oosten van Mierlo-Hout. De Goorloop stroomt door het gebied heen.Het is een zeer gewaardeerd wandelgebied

U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van o.a. Helmond Sport, Bruheze, Helmondia, Rood-Wit’62, RKSV Mulo, HV Helmond, en RKSV Mierlo-Hout. Maar veel van deze voetbalverenigingen, Hockey Club Helmond en tennisverenigingen als Carolus, HTV, Shaile, ‘t Lobke, de Horst, DWZ en ‘t trambaantje   spelen meer en meer op een variant van kunstgras.Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Helmond ook ideaal!

Grondsoorten in Helmond

De bodem van Dordrecht bestaat uit zand- en sporadisch wat veengrond. Bij het aanleggen van kunstgras heeft u de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. Regenwater komt geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater, in plaats van het via bestrating af te voeren naar het riool.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.
 • Kunstgras laat uw tuin er altijd verzorgd uitzien.

Nieuwbouwwijken in Helmond

Nieuwbouwproject  Steppekolk Noord I

In Brandevoort komen 26 woningen in deelgebied Stepekolk-Noord. Het project bestaat uit vrije sector huur- en koopwoningen.
De  koopwoningen zijn verdeeld in:
-  luxe tweekappers,
-  rij- en hoekwoningen
-  tweekappers met de mogelijkheid om deze uit te breiden met een extra slaapkamer en aangrenzende badkamer op de begane grond. Uniek in Brandevoort!

Bent u als bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen flink oplopen en gaan u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Mooi Liverdonk

Het nieuwe “witte dorpje” van Brandevoort! Mooi Liverdonk ligt ook in Brandevoort Helmond.

De kern hiervan is De Veste, dat doet denken aan een historische binnenstad met grachten, huizen en appartementencomplexen met een eigen karakter. Daaromheen zijn de “Buitens” gebouwd. Dit zijn de landelijke woonbuurten van Brandevoort waar het landschap overal zichtbaar is.

In dit mooie “buitens” worden 14 twee-onder-éénkapwoningen gerealiseerd.
Eén van de nieuwe ‘buitens’ is Liverdonk. Waar nu nog een grote basisschool staat, vormen straks circa 300 woningen een nieuw, ‘wit dorpje’ binnen Brandevoort.
Het meest opvallende kenmerk van het nieuwe dorpje, zijn de (voornamelijk) witte huizen.

Wellicht gaat u uw tuin, balkon of dakterras inrichten met een mooi kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras.?

Nieuwbouwproject Heiakker

Op voormalige sportvelden in de Helmondse wijk Brouwhuis, worden ongeveer 145 energiezuinige huizen ontwikkeld, door o.a. zonnepanelen, goede isolatie en standaard vloerverwarming op de begane grond. Het plan wordt gesplitst in meerdere fasen met ieder een eigen karakter. Heiakker ligt vlakbij de kern van en sluit perfect aan bij het voormalig kerkdorp Brouwhuis. De wat traditionele woningen in het noordelijke deel passen in hun omgeving, met een knipoog naar de jaren '30, terwijl In het zuidelijk deel de woningen  moderner van uitstraling zijn.  

Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Projecten in Helmond en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Helmond

Wilt u kunstgras laten leggen in Helmond? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Helmond gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Helmond

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Helmond? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto's en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Ontvang nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!