Kunstgras Haarlem

Kunstgras leggen Haarlem

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Haarlem? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon

Waar leggen wij kunstgras in Haarlem

Wilt u kunstgras laten leggen in Haarlem? Gras en Groen Kunstgras legt zelfs kunstgras rondom het Oude Stadscentrum. Ondanks de drukte hebben wij tot zelfs tot vlakbij de Brugwal een project met kunstgras op kunnen leveren, maar ook in de overige stadsdelen: Spoorbaan Leiden, Oost, Haarlemmerhoutkwartier, Westoever Noord Buitenspaarne, Ter Kleef en Te Zaanen, Oud Schoten en Spaarndam, Duinwijk en Schalkwijk. Gras en Groen Kunstgras  kan bij iedere particuliere inwoner van Haarlem het mooiste kunstgras-gazon leggen. Van  Anklaar tot de Maten, van Ugchelen tot Zuidbroek,, van Orden tot Osseveld, van Brummelhof tot Stadhoudersmolen en van Brouwersmolen tot Zevenhuizen? Wij van Gras en Groen kunstgras komen overal. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Algemene informatie Haarlem

Haarlem is de hoofdstad van Noord Holland en na Amsterdam de tweede grote stad van de provincie en de elfde grote stad van Nederland. De stad ligt aan de rivier het Spaarne en in de regio Kennemerland. Alhoewel al sinds 1500 voor Chr. in en rond Haarlem wordt gewoond, wordt Haarlem voor het eerst genoemd in een document uit de 10e eeuw. In 1245 kreeg het al stadsrechten van Graaf  Willem II van Holland. Aan het eind van de middeleeuwen was Haarlem een van de belangrijkste steden van Holland geworden. De stad ontwikkelde zich op industrieel gebied als textielstad en op cultureel gebied als Schildersstad. De stad is dus zeer rijk aan historie en monumenten. Het ademt nog de rijkdom van de gouden eeuw en fungeert zelfs als overloop van Amsterdam, wat u terugziet in de hogere woningprijzen.

Kunstgrasvelden in Haarlem

Al is Haarlem een van de dichtstbevolkte steden, is er toch veel aandacht voor groen en 12 parken binnen haar grenzen, w.o. Poelbroek, Haarlemmerhout, het Frederikspark met het Paviljoen Welgelegen, Burgemeester Reinaldapark en Kenaupark. maar  komen we natuurlijk ook gras tegen op de sportvelden van onder andere de Koninklijke HFC, de oudste voetbalvereniging van Nederland, rkvv DSS, S.V. Alliance, THB, DSK, vv de Brug en Haarlem-Kennemerland fc. Maar ook hoe langer hoe meer kunstgrasvelden. Er zijn naast de voetbalverenigingen en Hockeyclubs als HC Haarlem, HMHC Saxenburg, HBS nog meer sportverenigingen, die al op kunstgras spelen. Zo spelen ook tennisverenigingen soms op een kunstgrasveld. Maar kunstgras als een sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Haarlem ook ideaal

Grondsoorten in Haarlem

Het centrum van Haarlem ten westen van de rivier het Spaarne, Haarlem-Noord en het Haarlemmerhoutkwartier liggen op zand en veengronden. De wijken Haarlem-Oost en in het zuiden Schalkwijk, ten oosten van het Spaarne liggen, zijn gebouwd op laagveen. Ten noorden van Haarlem liggen de zeekleipolders van het voormalige IJ.

Het aanleggen van kunstgras heeft voor u dan de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. In plaats van water via bestrating naar het riool te   geleiden, komt regenwater nu weer geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.

Staat uw woning echter op een kleibodem, dan adviseren wij u eerst een drainerende zandlaag aan te brengen

Nieuwbouwwijken in Haarlem

Nieuwbouwproject Remise

Wilt u wonen in een karakteristieke jaren dertig woning? Dan is Remise Haarlem, gebouwd op de historische locatie van de voormalige tram- en busremise, wat u zoekt!
Het project omvat 146 koopwoningen met de uitstraling van de jaren dertig, 58 koopappartementen en 31 huurwoningen. Er is een grote diversiteit aan woningtypes. 5 slaapkamers behoort zelfs tot de mogelijkheden!

In april is al gestart met de bouw van de huurwoningen. Er zijn drie typen, allemaal voorzien van vloer- en wandafwerking. De woningen krijgen een moderne keuken en luxe sanitair.

 • Variërend van 3 tot 5 slaapkamers
 • Open keuken voorzien van inbouwapparatuur
 • Moderne badkamer met douche, wastafel en toilet
 • Wanden en vloeren afgewerkt
 • Onderhoudsvrij gebouwd
 • Optimaal geïsoleerd en energiezuinig
 • Nabij centrum van Haarlem, uitvalswegen en NS-station
 • Strand en duinen op fietsafstand

Uiteraard bent u als bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin. Misschien kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen hoog oplopen en gaan u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag de  medewerkers van Gras en Groen Kunstgras naar de mogelijkheden of neem contact op voor het maken van een afspraak.

Nieuwbouwproject Hof van Bernadotte

Bent u de nieuwe eigenaar geworden van een van de onlangs gerealiseerde woningen in het Hof van Bernadotte, dat is gelegen in een groene en ruim opgezette omgeving aan de rand van Meerwijk, gunstig gelegen nabij prachtige natuur?

Uiteraard bent u als bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin. Misschien kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen hoog oplopen en gaan u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag de  medewerkers van Gras en Groen Kunstgras naar de mogelijkheden of neem contact op voor het maken van een afspraak.

Nieuwbouwproject Groene Linten

In Parkwijk staan zeer ruime en fraaie eengezinswoningen op stapel van het project Groene Linten, fase 4. Prettig en comfortabel wonen in een levendige en groene buurt, vlakbij de Fuikplas en het Reinaldapark. Een fijne, veilige omgeving, perfect gelegen t.a.v. verbindingen tussen het centrum en Amsterdam. De brede straten en groene ruimtes krijgen een passende parkachtige uitstraling met de volgende kenmerken:

 • Ruime woningen, 135 m2  met veel licht in de woning .
 • 3 slaapkamers en een ruime zolder
 • Luxe afwerking, duurzame materialen en lage energielasten
 • Royale tuin en mooie omgeving van Reinaldapark
 • Scholen en sportverenigingen in de wijk
 • Op 4 minuten fietsen van het NS Station en  in 10 minuten fietsen naar het Centrum
 • Dicht bij de duinen en het Bloemendaalse strand
 • Op een steenworp van de N200 naar Amsterdam

Hier voelt u zich rijk en bevoorrecht. Op uw royale perceel is voldoende ruimte voor de aanleg van een mooie tuin met flinke borders en een kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras.

Projecten in Haarlem en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Haarlem

Wilt u kunstgras laten leggen in Haarlem? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Haarlem gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Haarlem

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Haarlem? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto's en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Ontvang nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!