Kunstgras Gouda

Kunstgras leggen Gouda

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Gouda? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Gouda? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als alternatief voor echt gras is razend populair, ook bij u in Gouda. Dit heeft alles te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat het kunstgras van Gras en Groen heeft. Daarnaast is het altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een terrasje te pakken aan de Markt. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is ook werkzaam in de Binnenstad van Gouda. We hebben zelfs een project aan de Peperstraat afgerond. De tuinen zijn vaak erg schaduwrijk, echt gras is daardoor lastig mooi te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Gouda heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Gouda

Naast kunstgras leggen in en rond het centrum van Gouda zijn wij ook vaak werkzaam in overige wijken van de stad. Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Voorbeelden van deze wijken en buurten zijn: Korte Akkeren, Bloemendaal, Plaswijck, Noord, Achterwillens, Kort Haarlem, Oosterwei, Stolwijkersluis, Goverwelle en in de Spoorzone, Westergouwe

Algemene informatie Gouda

Gouda ligt in het stedelijk gebied de Randstad. De Zuid-Hollandse gemeente telt 71.916 inwoners op een grondgebied van bijna 17 km². Gouda heeft een regiofunctie binnen het Groene Hart, waar het , qua inwoners de op één na grootste gemeente is.(na Alphen aan den Rijn)
Gouda ligt bij het samenstromen van de Hollandse IJssel en de Gouwe. Dankzij de binnenvaart over deze rivieren groeide Gouda uit tot een belangrijke stad in de middeleeuwen. In 1272 kreeg de stad stadsrechten en aan het eind van de middeleeuwen was Gouda uitgegroeid tot de vijfde stad van Holland. In de binnenstad is een groot aantal monumentale gebouwen te vinden, waarvan het Stadhuis en de Sint-Janskerk waarschijnlijk de beroemdste zijn. De stad staat daarnaast bekend om zijn Goudse kaas, die in de zomer verhandeld wordt op de donderdagse toeristische kaasmarkt. Ten slotte geniet Gouda bekendheid door de fabricage van kaarsen, pijpen en stroopwafels..

Kunstgrasvelden in Gouda

Naast het groen, dat u aan de Goudse grenzen vindt in de Heemtuin “Goudse Hout”,   Noorderhout en Steinse Groen, beschikt Gouda over kleine groene pareltjes zoals o.a. het Van Bergen Ijzendoornpark, het Groenhovenpark, de Vroesen- en Catharinatuinen, de Houtmans- en Regentessenplantsoenen en het Park Atlantis achter het Groen Hart Ziekenhuis.

U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van o.a. SV Gouda, VV ONA, FC Olympia, CVV Jodan Boys,. Maar sommige van deze verenigingen en ook de hockeyvereniging Goudse MHC en tennisverenigingen als  Ad Astra, TIOD en BE Quick  spelen meer en meer op een variant van kunstgras.Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Gouda ook ideaal!

Grondsoorten in Gouda

veen De bodem van Gouda bestaat overwegend uit veengrond. Bij het aanleggen van kunstgras heeft u de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. Regenwater komt geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater, in plaats van het via bestrating af te voeren naar het riool.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.
 • Kunstgras laat uw tuin er altijd verzorgd uitzien

Mocht uw bodem toch veel klei bevatten, dan adviseren wij u eerst een drainerende zandlaag te worden aangelegd, maar daarna heeft u wel de bovenstaande voordelen.

Nieuwbouwwijken in Gouda

Nieuwbouwproject Goudrand 3

De verkoop van het plan Goudrand 3 op het eerste wooneiland is gestart. Dit is uw laatste mogelijkheid. De nieuwe “Goudkust van Gouda”!

Deze fase zal bestaan uit 6 twee-onder-een kapwoningen aan het water, 6 twee-onder-een kapwoningen gelegen aan een plantsoen en 10 rijwoningen (8 tussen- en 2 hoekwoningen).
Het kleinschalige project is onderdeel van de nieuwe woonwijk Westergouwe met een enorme diversiteit en opvallend veel aandacht voor natuur en recreatie. Met een grote waterplas, fraaie parken en heel veel groen woont u in een heerlijk landelijke omgeving.

Bent u als bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin, of dakterras? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen flink oplopen en gaan u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Midwillens fase 3

Het is nu de beurt aan fase 3. Middenwillens is een nieuwe, kindvriendelijke woonwijk aan de Noordoostzijde van Gouda. Omringd door groen en water, vlakbij de Goudse Hout en de Reeuwijkse Plassen. In het plan zijn rijwoningen, bungalows, halfvrijstaande villa’s en vrijstaande villa’s ontwikkeld. Fase 3  in jaren 30 stijl met de zo kenmerkende fraaie details en een tuin aan het water.

Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuwbouwproject Texellaan II en Schoklandplantsoen

Aan de westkant van Gouda wordt gebouwd aan een gezellige waterrijke en groene woonwijk.Heerlijk rustig wonen, omringd door groen en water, en toch op maar 10 minuten fietsafstand van het historische centrum van Gouda.
Dichtbij de binnenstad worden 14 eengezinswoningen en een blok drie-onder-één-kapwoningen aan de Texellaan gebouwd.

De andere drie x drie-onder-een-kapwoningen, met vrij uitzicht aan de voorzijde op het groen, liggen aan het Schoklandplantsoen, evenals 8 twee-onder-een-kapwoningen

Wellicht overweegt u ook, om uw tuin, balkon of dakterras in te gaan richten met een mooi kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras.?

Projecten in Gouda en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Gouda

Wilt u kunstgras laten leggen in Gouda? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Gouda gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Gouda

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Gouda? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto's en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Ontvang nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!