Kunstgras Gorinchem

Kunstgras leggen Gorinchem

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Gorinchem? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon
Plaatsen rondom Gorinchem waar Gras en Groen ook werkt

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Gorinchem, (Gorcum of Gorkum)? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als alternatief voor echt gras is razend populair, ook bij u in Gorinchem. Dit heeft alles te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat het kunstgras van Gras en Groen heeft. Daarnaast is het altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een terrasje te pakken aan de Grote Markt of  met zicht op het haventje aan het “Eind”. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen Kunstgras is ook werkzaam in het stadscentrum van Gorinchem. We hebben zelfs een project in de binnenstad, aan de Appeldijk afgerond. De tuinen zijn vaak  schaduwrijk, echt gras is daardoor lastig mooi te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Gorinchem heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Gorinchem

Naast kunstgras leggen in de binnenstad van Gorcum, zijn wij ook werkzaam in overige wijken van de stad. Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Voorbeelden van deze wijken zijn:

Wijdschild, Lingewijk, Haarwijk (Oost en West), Stalkaarsen, Gildenwijk, Schelluinsestraat, Avelingen, Molenvliet, Hoog en Laag Dalem, Papland en Schotdeuren.

Algemene informatie Gorinchem

Gorinchem (soms ook Gorcum of Gorkum), is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. In het centrum ligt de authentieke en gezellige vestingstad.

Gorinchem ligt aan de rivieren de Linge en de Boven Merwede, met aan de overkant Sleeuwijk en Woudrichem. De gemeente heeft een station aan de westelijke Betuwelijn (Dordrecht-Geldermalsen). De stad zelf ligt gedeeltelijk in de Alblasserwaard en gedeeltelijk in de Tielerwaard. De grens ligt ongeveer op de Lingsesdijk. Het oosten van de stad ligt in de Tielerwaard en behoorde  vroeger tot de provincie Gelderland. Tegenwoordig is dit ingedeeld bij Zuid-Holland.

Kunstgrasvelden in Gorinchem

Naast het groen, dat u vindt rondom de vestingwerken, langs de rivieren en in het (Vurense) Lingebos beschikt Gorinchem over groene parken als het Gijs van Andelpark en nog meer wijkgebonden speelgroen. U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van Voetbalvereniging Unitas, Gorkumse Jonge Spartanen en  SVS’65

Maar veel voetbalverenigingen, de Hockey Club Rapid en sommige tennisverenigingen als TC Overwaard,LTC Ready 1882 en LTV Racket spelen meer en meer op een variant van kunstgras. Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Gorinchem ook ideaal!

Grondsoorten in Gorinchem

De bodem van Gorinchem bestaat uit kleigrond. Bij het aanleggen van kunstgras dient eerst een drainerende zandlaag te worden aangelegd, maar heeft u daarna wel de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. Regenwater komt geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater, in plaats van het via bestrating af te voeren naar het riool.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.
 • Kunstgras laat uw tuin er altijd verzorgd uitzien

Nieuwbouwwijken in Gorinchem

Nieuwbouwproject Tuinen van Mollenburg, fase 1

Op de oude sportvelden aan de Mollenburgseweg, omringd door tientallen hoge bomen ontstaat het project “Tuinen van Mollenburg, een groene woonwijk van circa 129 woningen. Onderverdeeld in vier fase zal de Tuinen van Mollenburg zijn vorm aannemen. De Oud-Hollandse architectuurstijl geeft een dorps en knus karakter. Met  royale tuinen van minimaal 12 meter diep, kunt u hier heerlijk zorgeloos wonen.

Bent u als bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen flink oplopen en gaan u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Lingewijk Meer dan een Huis fase 3

Deze 31 woningen kunnen eenvoudig aangepast worden aan uw levensfase. Van starterswoning tot seniorenwoning. Ook uniek is het feit dat de beukmaat (en dus uw woning) stapsgewijs vergroot kan worden van 5,70 meter (vanaf € 163.000,-) tot wel 6,60 meter (vanaf € 191.000,-). U bent zo vrij als een vogel voor wat de keuze aan indelingen betreft en het kopen en plaatsen van sanitair en keuken. Deze woningen zijn dus eigenlijk te betitelen als “maatwerk”, want u “bouwt” het geheel naar eigen wens en smaak.
Op de begane grond zijn twee slaapkamers en een badkamer getekend. Een semi Bungalow eigenlijk. Op de eerste etage wellicht een extra badkamer en een derde en vierde slaapkamer. Woonoppervlakten variëren tussen 108 en 125 m².

Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuwbouwproject Project Hoog Dalem, De Eilanden

De Eilanden ligt in het noorden van Hoog Dalem. Dit deelgebied zal worden opgezet in de kenmerkende sfeer van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het wordt gekenmerkt door besloten buurtjes met 84 woningen en water daarom heen, in wel tien typen woningen variërend tussen 124m² en 181m² woonoppervlak.en tussen € 235.000 en € 465.000 v.o.n.

Wellicht gaat u uw tuin ook inrichten met een mooi onderhoudsvrij kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras?

Projecten in Gorinchem en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Gorinchem

Wilt u kunstgras laten leggen in Gorinchem? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Gorinchem gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Gorinchem

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Gorinchem? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto's en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Ontvang nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!