Kunstgras Eindhoven (Postcode 5600)

Waar leggen wij kunstgras in Eindhoven

Wilt u kunstgras laten leggen in Eindhoven? Gras en Groen Kunstgras legt zelfs kunstgras in en rondom het centrum. Ondanks de drukke binnenstad hebben wij tot zelfs tot in de tramstraat een project met kunstgras op kunnen leveren.

Maar ook in de stadsdelen of woonwijken zoals Achtse Barrier, Doornakkers, Tivoli, Vlokhoven, Witte Dame en nog vele andere wijken.Van het Akkermanspad tot Zandzegge en van de Acaciastraat tot aan Zijpendaal? Gras en Groen kunstgras kan bij iedere particuliere inwoner van Eindhoven het mooist aangelegde kunstgras-gazon leggen. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Algemene informatie Eindhoven

De stad Eindhoven is ontstaan in een moerasdelta van vijf riviertjes de Dommel, de Gender, de Laak, de Tongelreep en de Rungraaf en kreeg in het jaar 1232 stadsrechten.

In 1920 ontstond de grote gemeente Eindhoven, toen ook wel Groot-Eindhoven genaamd, uit een fusie van de oorspronkelijke gemeente Eindhoven (niet veel meer dan de huidige binnenstad) met de omliggende gemeenten Gestel, Stratum, Strijp, Tongelre en Woensel.

Na die grootse annexatie bedroeg het inwonertal ongeveer 45.000, ervoor ongeveer 4000.

Ten gevolge van de industriële ontwikkeling trokken de Eindhovense fabrieken rond 1900 steeds meer werknemers aan. Dat waren onder meer de textielfabrieken van Elias, De Haes, de Bara (afgeleid van Baekers en Raymakers), tabaksverwerkers (Mignot & De Block, Henri van Abbe en Lurmans), stoomlederfabriek Gebroeders Keunen, de Koninklijke lucifersfabrieken Mennen & Keunen, sigarenkistmaker Brüning en de gloeilampenfabriek van de uit Zaltbommel afkomstige familie Philips vanaf 1891. De stad had economisch veel profijt van de fabrieken en fabrikanten.

Op 18 september 1944 werd Eindhoven bevrijd als onderdeel van Operatie Market Garden. Dit wordt nog elk jaar gevierd met de Lichtjesroute. Dit evenement, beginnend met de bevrijdingsoptocht op 18 september heeft het in stand houden van de herinnering aan de bevrijding van de stad als doel.

Naast  de al genoemde fabrikanten heeft de autofabriek DAF ( van Doorne’s Automobiel Fabrieken) vanaf de jaren vijftig in de vorige eeuw, fors bijgedragen aan de expansie.

Echter was de honger nog niet gestild en heeft Eindhoven sindsdien nog wat landjepik gespeeld, door wat kleinere annexaties, waarbij een deeltje van de voormalige gemeente Geldrop, het kerkdorp Acht en gehuchten als Bokt en Riel werden ingelijfd. Laatstelijk op 1 januari 1994 volgde een groot zuidelijk gebiedsdeel van de gemeente Veldhoven, waaronder het vliegveld en omgeving, dat werd toegevoegd voor de bouw van vinexwijken zoals Meerhoven. Op 15 februari 1999 bereikte Eindhoven het inwonertal van 200.000. Er werden enkele bedrijventerreinen en woonwijken gebouwd. Het gehele gebied onder Veldhoven wordt Meerhoven genoemd en valt onder het stadsdeel Strijp.

In 2003 gaven ruim 9500 bedrijven in de regio werk aan bijna 130.000 mensen. De stad staat voor vooruitgang, vernieuwing en (technisch) vernuft en de Technische Universiteit trekt dan ook veel internationale studenten aan.

Met het in November gehouden lichtfestival Glow Eindhoven, dat jaarlijks al meer dan 700.000 bezoekers naar de stad trekt en een van Eindhovens topevenementen is, geeft de gemeente haar visitekaartje af. Elk jaar in november vormt de openbare ruimte van Eindhoven-centrum het decor en podium voor dit ook letterlijk schitterende lichtkunstfestival. Kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland laten lichtkunst- en designtoepassingen zien, die tot stand zijn gekomen door het gebruik van nieuwe mediatechnologieën zoals computers, sensoren, animatie, maar ook door meer bekende projectietechnieken.

Met slechts 143 rijksmonumentale gebouwen, is Eindhoven erg karig bedeeld ten opzichte van de overige grote steden. Zoeken naar monumenten van voor het jaar 1900 is al helemaal als zoeken naar een speld in de hooiberg. Het oudste bouwwerk dat dateert van voor de 12e eeuw is het stuw van de Hooydonkse watermolen, die nog net op Eindhovens grondgebied staat. Daarentegen groeit de lijst met gemeentelijke monumenten gestaag, omdat meer recentere bouwwerken wel zeker de moeite tot bewaren waard blijken te zijn, zoals de winkel van de Gruyter met Art Nouveau elementen, gebouwd circa 1890 aan de Marktstraat 3 en het PTT kantoor Stadspoort in Art Nouveau stijl uit 1909 gelegen aan De Stadspoort 2-34 / Keizersgracht 1.

Kunstgrasvelden in Eindhoven

In Eindhoven zijn meer dan xxx sportverenigingen te vinden. Deze bieden gezamenlijk meer dan x takken van sport aan. Naast uiteraard PSV zijn er nog veel bekende namen in de voetbalsport, zoals V.V. Brabantia, V.V. Eindhoven, DBS, Unitas’59 en Woenselse boys, die al vaak gebruik maken van een of meerdere kunstgras speel-  en/of trainingsvelden. In de  hockeysport natuurlijk het “nieuwe”Oranjerood en het in 2017 100-jarig bestaande HC. Eindhoven. Ook maken hoe langer hoe meer tennis- of omnisportverenigingen, zoals Tennisverenigingen Wodan en Tegenbosch meer en meer gebruik van kunstgrasvelden. Maar kunstgras als een sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Eindhoven ook ideaal.

Grondsoorten in Eindhoven

Van het Noordoostelijke deel naar het Zuidoosten  tot aan het Zuidwestelijke deel heeft Eindhoven overwegend een zandbodem, al dan niet in het Oosten en Noordoosten afgewisseld met nog sporadische stukjes veengrond. In het West - Noordwestelijke deel, zeg maar Meerhoven en delen van strijp en Noordelijk Acht en Nieuw Acht, ook nog wat klei. De zand- en veenbodems hebben voor het aanleggen van kunstgras de volgende voordelen:

Staat uw woning echter op een pure kleibodem, dan adviseren wij u eerst een drainerende zandlaag aan te brengen.

Nieuwbouwwijken in Eindhoven

Nieuwbouwproject Woodgarden

In Eindhoven en omgeving zijn onlangs op veel plekken nieuwbouw huizen gebouwd, of worden er binnenkort nieuwe projecten gerealiseerd. Bent of wordt u misschien wel de gelukkige eigenaar van een van de 34 woningen in het project Woodgarden fase 3, dat is gelegen in  plan Waterrijk in de wijk Meerhoven. Een lommerrijke buurt die gevormd wordt door park Meerland, prachtige lanen, boomgaarden en oude bossingels.   

Hier heeft u de keuze uit verschillende woningtypes en enkele Specials, ieder uniek van stuk en met een bijzondere woonbeleving, en 5 parkrandwoningen, waarbij U de mogelijkheid hebt, uw hele huis zelf samen te stellen naar uw persoonlijke wensen en smaak. Van de grootte tot de indeling en de houtkleur.Gebouwd met natuurlijke materialen en een robuuste baksteen met fraaie schaduwwerking, compleet met sanitair, tegelwerk, keuken en energiezuinige vloerverwarming.

 

- Ruime woning met 3 woonlagen (woonoppervlakte van ca. 130 m² - 194 m²)

- Specials met op maat gemaakte indeling of extra grote begane grond en verdieping.

- Compleet met buitenberging, erfafscheiding aan achterzijde en houten poort.

- Veilig en verkeersluw hof met hoogwaardige afwerking en groen karakter om te spelen,

 verblijven en ontmoeten.Aparte parkeerhofjes.

- Functionele tot extra grote achtertuinen.

 

- Ruime (vanaf ca. 150 m²) vrijstaand geschakelde woning over 2 lagen met riant bijgebouw

 op de begane grond. Het bijgebouw kan mogelijk worden ingericht als kantoor aan huis,

 hobbyruimte, slaap- of tuinkamer.

- Compleet met buitenberging, erfafscheiding aan achterzijde en houten poort.

- Eigen voortuin met veel privacy en vrij uitzicht op het groen.

- Parkeren op eigen terrein.

 

Misschien kunt u, of samen met uw nieuwe buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen hoog oplopen en gaan u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras naar de mogelijkheden of neem contact op voor het maken van een afspraak.

Nieuwbouwproject GeWoon Eindhoven, Oud Woensel

Datzelfde geldt ook voor het project GeWoon Eindhoven. In de wijk Oud Woensel wordt op en rond het gezellige Vredesplein een nieuw woongebied gecreëerd. De oude woningen uit 1918 maken plaats plaats voor 450 koop- en huurwoningen met tuinen en appartementen rond drie parkjes:

GeWoon een duurzame, nieuwe woning in een levendige, maar autoluwe wijk voor een vriendelijke prijs en toch dichtbij het centrum van Eindhoven. Deze groene wijk met groene parkjes en speelveldjes waar kinderen vrijuit kunnen spelen, biedt u een prettige en veilige omgeving en zorgt daarnaast voor een fijne thuisbasis, midden in de stad.

Waarom kiezen voor GeWoon?

Nieuwbouwproject Eindhoven - Strijp R

Wellicht wordt u de gelukkige eigenaar van een van de op stapel staande  woningen van Project Strijp R? Strijp R is een begrip en geen Vinexwijk in een weiland. Integendeel.

In Strijp R wordt stadse nieuwbouw gemixt met oude, industriële panden die een nieuwe bestemming hebben gekregen. Hier woont u op een unieke, rustige plek vlakbij Landgoed De Wielewaal en bent u in enkele minuten in de stad in, wanneer u zin hebt in de dynamiek van de stad. Het beste van twee werelden dus...

Nog maar een paar jaar geleden bestond Strijp R nog niet als woonwijk. Inmiddels verandert er veel. Strijp R wordt een heerlijke buurt geworden met een passende eigen identiteit, een stoer karakter, schitterende, wat industriële architectuur, tevreden bewoners en onderlinge samenhang. Een identiteit die haar wortels nog diep heeft zitten in de grond waarop Philips op deze plek heeft gewerkt. Een wijk waar de komende tijd in drie verschillende velden maar liefst 225 woningen bijgebouwd gaan worden, die gefaseerd in verkoop komen. Deze velden (3, 4 en 6) zijn ontworpen door drie verschillende architecten die zich hebben laten inspireren door verschillende uitgangspunten. Hierdoor ontstaat er een divers aanbod aan woningen. Zo hebt u straks volop keuze qua woningindeling, grootte en uitstraling  
Hieronder een korte beschrijving van de 3 velden.

De woningen zijn ruim bemeten en voorzien van tuin, omgeven door groen. Wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten aan uw tuin? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor informatie en een vrijblijvende afspraak.

Plaatsnamen in de buurt van Eindhoven waar wij ook kunstgras leggen



Kunstgras
Kunstgras
Kunstgras
Kunstgras
Kunstgras

Prijzen kunstgras leggen Eindhoven

De prijzen die wij hanteren voor kunstgras leggen zijn sterk afhankelijk van de werkzaamheden die wij moeten verrichten. Het is logischerwijze afhankelijk van het oppervlak, maar ook van de hoeveelheid werk. U kunt besparen op de aanleg door bepaalde werkzaamheden zelf uit te voeren. Zo kunt u ervoor kiezen zelf de grond af te graven of zelfs al de ondergrond op de juiste hoogte te brengen.

Het daadwerkelijk leggen van kunstgras bij u in Eindhoven kunt u het beste aan onze medewerkers over laten. Hieronder vindt u een aantal tarieven, wilt u het totale overzicht zien? Ga dan naar kunstgras prijzen op onze website

Kunstgras leggen € 9,- per m²

Voorwaarden:

Werkzaamheden Gras en Groen

Leveren en verwerken stabilisatie mix € 7,- per m²

Voorwaarden:

Werkzaamheden Gras en Groen

Verwijderen en afvoeren gazon/grond € 7,- per m²

Voorwaarden:

Werkzaamheden Gras en Groen



Top 3 selectie

New Mexico
New Mexico

€ 32,95 p/m²    

Uitstraling
4

De nieuwste kunstgras soort in het assortiment van Gras en Groen Kunstgras. Hoogpolig, zacht en enorm dichtbezet.

Lees verder
California Chill
California Chill

€ 34,95 p/m²    

Uitstraling
5

Al jarenlang het meest verkochte type kunstgras! Niet te onderscheiden van een echt gazon mede dankzij de grassprieten in verschillende lengtes.

Lees verder
Perfect Alabama
Perfect Alabama

€ 39,95 p/m²    

Uitstraling
5

Donkergroen en ultrazacht maken dit kunstgras tot de favoriet onder kinderen. Zo zacht als een handdoek om lekker op te liggen en te spelen.

Lees verder



Stalen aanvragen

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties
Kunstgras leggen Cromvoirt

Jim van Turnhout


5

"Complimenten voor de heren die het snel en keurig gelegd hebben."

Kunstgras leggen Cromvoirt
Referenties

Kunstgras laten leggen Eindhoven

De aanleg van een kunstgras gazon is een bezigheid die u het beste aan specialisten kunt overlaten. Zij zorgen er dan voor dat het kunstgras aan al uw wensen zal voldoen. Een belangrijk onderdeel van het leggen van kunstgras bij u in Eindhoven is het voorbereiden van de ondergrond. Deze is voor een groot deel bepalend voor de uitstraling van het kunstgras. Gras en Groen Kunstgras is uw specialist, onze installateurs dragen de grootste zorg voor een perfecte aanleg.

De ondergrond van uw kunstgras zal voldoen aan de volgende kwaliteitseisen:


Nadat de stabilisatie mix is aangebracht kan het kunstgras bij u in Eindhoven worden gelegd. Over de ondergrond wordt drukverdeeldoek of geotextiel uitgerold. Dit verdeeld de druk waardoor bijvoorbeeld voetstappen geen sporen achterlaten in het oppervlak. Vervolgens kan het kunstgras worden uitgerold. Hierbij wordt rekening gehouden met de vleug en wordt snijverlies zoveel mogelijk voorkomen. Zodra het kunstgras netjes op maat is gemaakt door het in te snijden en te verlijmen wordt het ingestrooid met kwartszand. Hoewel dit niet noodzakelijk is komt dit wel ten goede aan de kwaliteit van het kunstgras. De vezels blijven beter overeind staan en het gewicht houdt het kunstgras op zijn plaats. Als laatste wordt het kwartszand met een borstelmachine in het kunstgras geveegd. Het kunstgras is dan klaar voor gebruik. U heeft in Eindhoven dan voortaan een onderhoudsvrij gazon. Wilt u stap voor stap uitleg bij hoe wij bij u in Eindhoven kunstgras leggen? Dat kan op de pagina kunstgras leggen wordt dit stap voor stap beschreven. Middels een aantal videos die wij hebben gemaakt, kunt u ook zien hoe deze stappen worden uitgevoerd.

Zet de eerste stap richting een kunstgras gazon

Een kunstgras gazon kan al binnen 14 dagen bij u thuis worden gerealiseerd. Wilt u kunstgras van Gras en Groen? Bezoek dan onze showtuin, vraag stalen aan of bekijk online ons assortiment. Nadat u een keuze heeft gemaakt voor een bepaalde soort kunstgras vraagt u een offerte aan. Het is daarvoor wel handig om de maten van uw gazon bij de hand te hebben. Mocht u akkoord geven op de vrijblijvende offerte, dan kunnen de werkzaamheden binnen 14 dagen worden uitgevoerd. Zet nu de eerste stap naar een onderhoudsvrij gazon!


Afgeronde projecten in Eindhoven

  • Kunstgras leggen Eindhoven
  • Kunstgras leggen Eindhoven
  • Kunstgras leggen Eindhoven
  • Kunstgras leggen Eindhoven
  • Kunstgras leggen Eindhoven
  • Kunstgras leggen Eindhoven
  • Kunstgras leggen Eindhoven
  • Kunstgras leggen Eindhoven
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen