Kunstgras Eindhoven

Kunstgras leggen Eindhoven

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Eindhoven? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon
Plaatsen rondom Eindhoven waar Gras en Groen ook werkt

Waar leggen wij kunstgras in Eindhoven

Wilt u kunstgras laten leggen in Eindhoven? Gras en Groen Kunstgras legt zelfs kunstgras in en rondom het centrum. Ondanks de drukke binnenstad hebben wij tot zelfs tot in de tramstraat een project met kunstgras op kunnen leveren.

Maar ook in de stadsdelen of woonwijken zoals Achtse Barrier, Doornakkers, Tivoli, Vlokhoven, Witte Dame en nog vele andere wijken.Van het Akkermanspad tot Zandzegge en van de Acaciastraat tot aan Zijpendaal? Gras en Groen kunstgras kan bij iedere particuliere inwoner van Eindhoven het mooist aangelegde kunstgras-gazon leggen. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Algemene informatie Eindhoven

De stad Eindhoven is ontstaan in een moerasdelta van vijf riviertjes de Dommel, de Gender, de Laak, de Tongelreep en de Rungraaf en kreeg in het jaar 1232 stadsrechten.

In 1920 ontstond de grote gemeente Eindhoven, toen ook wel Groot-Eindhoven genaamd, uit een fusie van de oorspronkelijke gemeente Eindhoven (niet veel meer dan de huidige binnenstad) met de omliggende gemeenten Gestel, Stratum, Strijp, Tongelre en Woensel.

Na die grootse annexatie bedroeg het inwonertal ongeveer 45.000, ervoor ongeveer 4000.

Ten gevolge van de industriële ontwikkeling trokken de Eindhovense fabrieken rond 1900 steeds meer werknemers aan. Dat waren onder meer de textielfabrieken van Elias, De Haes, de Bara (afgeleid van Baekers en Raymakers), tabaksverwerkers (Mignot & De Block, Henri van Abbe en Lurmans), stoomlederfabriek Gebroeders Keunen, de Koninklijke lucifersfabrieken Mennen & Keunen, sigarenkistmaker Brüning en de gloeilampenfabriek van de uit Zaltbommel afkomstige familie Philips vanaf 1891. De stad had economisch veel profijt van de fabrieken en fabrikanten.

Op 18 september 1944 werd Eindhoven bevrijd als onderdeel van Operatie Market Garden. Dit wordt nog elk jaar gevierd met de Lichtjesroute. Dit evenement, beginnend met de bevrijdingsoptocht op 18 september heeft het in stand houden van de herinnering aan de bevrijding van de stad als doel.

Naast  de al genoemde fabrikanten heeft de autofabriek DAF ( van Doorne’s Automobiel Fabrieken) vanaf de jaren vijftig in de vorige eeuw, fors bijgedragen aan de expansie.

Echter was de honger nog niet gestild en heeft Eindhoven sindsdien nog wat landjepik gespeeld, door wat kleinere annexaties, waarbij een deeltje van de voormalige gemeente Geldrop, het kerkdorp Acht en gehuchten als Bokt en Riel werden ingelijfd. Laatstelijk op 1 januari 1994 volgde een groot zuidelijk gebiedsdeel van de gemeente Veldhoven, waaronder het vliegveld en omgeving, dat werd toegevoegd voor de bouw van vinexwijken zoals Meerhoven. Op 15 februari 1999 bereikte Eindhoven het inwonertal van 200.000. Er werden enkele bedrijventerreinen en woonwijken gebouwd. Het gehele gebied onder Veldhoven wordt Meerhoven genoemd en valt onder het stadsdeel Strijp.

In 2003 gaven ruim 9500 bedrijven in de regio werk aan bijna 130.000 mensen. De stad staat voor vooruitgang, vernieuwing en (technisch) vernuft en de Technische Universiteit trekt dan ook veel internationale studenten aan.

Met het in November gehouden lichtfestival Glow Eindhoven, dat jaarlijks al meer dan 700.000 bezoekers naar de stad trekt en een van Eindhovens topevenementen is, geeft de gemeente haar visitekaartje af. Elk jaar in november vormt de openbare ruimte van Eindhoven-centrum het decor en podium voor dit ook letterlijk schitterende lichtkunstfestival. Kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland laten lichtkunst- en designtoepassingen zien, die tot stand zijn gekomen door het gebruik van nieuwe mediatechnologieën zoals computers, sensoren, animatie, maar ook door meer bekende projectietechnieken.

Met slechts 143 rijksmonumentale gebouwen, is Eindhoven erg karig bedeeld ten opzichte van de overige grote steden. Zoeken naar monumenten van voor het jaar 1900 is al helemaal als zoeken naar een speld in de hooiberg. Het oudste bouwwerk dat dateert van voor de 12e eeuw is het stuw van de Hooydonkse watermolen, die nog net op Eindhovens grondgebied staat. Daarentegen groeit de lijst met gemeentelijke monumenten gestaag, omdat meer recentere bouwwerken wel zeker de moeite tot bewaren waard blijken te zijn, zoals de winkel van de Gruyter met Art Nouveau elementen, gebouwd circa 1890 aan de Marktstraat 3 en het PTT kantoor Stadspoort in Art Nouveau stijl uit 1909 gelegen aan De Stadspoort 2-34 / Keizersgracht 1.

Kunstgrasvelden in Eindhoven

In Eindhoven zijn meer dan xxx sportverenigingen te vinden. Deze bieden gezamenlijk meer dan x takken van sport aan. Naast uiteraard PSV zijn er nog veel bekende namen in de voetbalsport, zoals V.V. Brabantia, V.V. Eindhoven, DBS, Unitas’59 en Woenselse boys, die al vaak gebruik maken van een of meerdere kunstgras speel-  en/of trainingsvelden. In de  hockeysport natuurlijk het “nieuwe”Oranjerood en het in 2017 100-jarig bestaande HC. Eindhoven. Ook maken hoe langer hoe meer tennis- of omnisportverenigingen, zoals Tennisverenigingen Wodan en Tegenbosch meer en meer gebruik van kunstgrasvelden. Maar kunstgras als een sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Eindhoven ook ideaal.

Grondsoorten in Eindhoven

Van het Noordoostelijke deel naar het Zuidoosten  tot aan het Zuidwestelijke deel heeft Eindhoven overwegend een zandbodem, al dan niet in het Oosten en Noordoosten afgewisseld met nog sporadische stukjes veengrond. In het West - Noordwestelijke deel, zeg maar Meerhoven en delen van strijp en Noordelijk Acht en Nieuw Acht, ook nog wat klei. De zand- en veenbodems hebben voor het aanleggen van kunstgras de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. In plaats van water via bestrating naar het riool te geleiden, komt regenwater nu weer geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.

Staat uw woning echter op een pure kleibodem, dan adviseren wij u eerst een drainerende zandlaag aan te brengen.

Nieuwbouwwijken in Eindhoven

Nieuwbouwproject Woodgarden

In Eindhoven en omgeving zijn onlangs op veel plekken nieuwbouw huizen gebouwd, of worden er binnenkort nieuwe projecten gerealiseerd. Bent of wordt u misschien wel de gelukkige eigenaar van een van de 34 woningen in het project Woodgarden fase 3, dat is gelegen in  plan Waterrijk in de wijk Meerhoven. Een lommerrijke buurt die gevormd wordt door park Meerland, prachtige lanen, boomgaarden en oude bossingels.   

Hier heeft u de keuze uit verschillende woningtypes en enkele Specials, ieder uniek van stuk en met een bijzondere woonbeleving, en 5 parkrandwoningen, waarbij U de mogelijkheid hebt, uw hele huis zelf samen te stellen naar uw persoonlijke wensen en smaak. Van de grootte tot de indeling en de houtkleur.Gebouwd met natuurlijke materialen en een robuuste baksteen met fraaie schaduwwerking, compleet met sanitair, tegelwerk, keuken en energiezuinige vloerverwarming.

 

 • Hofwoningen/Specials

- Ruime woning met 3 woonlagen (woonoppervlakte van ca. 130 m² - 194 m²)

- Specials met op maat gemaakte indeling of extra grote begane grond en verdieping.

- Compleet met buitenberging, erfafscheiding aan achterzijde en houten poort.

- Veilig en verkeersluw hof met hoogwaardige afwerking en groen karakter om te spelen,

 verblijven en ontmoeten.Aparte parkeerhofjes.

- Functionele tot extra grote achtertuinen.

 

 • Geschakelde parkvilla's

- Ruime (vanaf ca. 150 m²) vrijstaand geschakelde woning over 2 lagen met riant bijgebouw

 op de begane grond. Het bijgebouw kan mogelijk worden ingericht als kantoor aan huis,

 hobbyruimte, slaap- of tuinkamer.

- Compleet met buitenberging, erfafscheiding aan achterzijde en houten poort.

- Eigen voortuin met veel privacy en vrij uitzicht op het groen.

- Parkeren op eigen terrein.

 

Misschien kunt u, of samen met uw nieuwe buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen hoog oplopen en gaan u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras naar de mogelijkheden of neem contact op voor het maken van een afspraak.

Nieuwbouwproject GeWoon Eindhoven, Oud Woensel

Datzelfde geldt ook voor het project GeWoon Eindhoven. In de wijk Oud Woensel wordt op en rond het gezellige Vredesplein een nieuw woongebied gecreëerd. De oude woningen uit 1918 maken plaats plaats voor 450 koop- en huurwoningen met tuinen en appartementen rond drie parkjes:

GeWoon een duurzame, nieuwe woning in een levendige, maar autoluwe wijk voor een vriendelijke prijs en toch dichtbij het centrum van Eindhoven. Deze groene wijk met groene parkjes en speelveldjes waar kinderen vrijuit kunnen spelen, biedt u een prettige en veilige omgeving en zorgt daarnaast voor een fijne thuisbasis, midden in de stad.

Waarom kiezen voor GeWoon?

 • Het heerlijke comfort van nieuwbouw in de sfeer van het oude Woensel
 • Woningen in verschillende soorten, maten en aantrekkelijke prijsklassen
 • Volop groenvoorzieningen  en een gezellige en gezonde leefomgeving
 • Zeer centraal gelegen en toch natuur en cultuur binnen handbereik
 • veel keuzemogelijkheden in 5 types schappelijk geprijsde ruime woningen.

Nieuwbouwproject Eindhoven - Strijp R

Wellicht wordt u de gelukkige eigenaar van een van de op stapel staande  woningen van Project Strijp R? Strijp R is een begrip en geen Vinexwijk in een weiland. Integendeel.

In Strijp R wordt stadse nieuwbouw gemixt met oude, industriële panden die een nieuwe bestemming hebben gekregen. Hier woont u op een unieke, rustige plek vlakbij Landgoed De Wielewaal en bent u in enkele minuten in de stad in, wanneer u zin hebt in de dynamiek van de stad. Het beste van twee werelden dus...

Nog maar een paar jaar geleden bestond Strijp R nog niet als woonwijk. Inmiddels verandert er veel. Strijp R wordt een heerlijke buurt geworden met een passende eigen identiteit, een stoer karakter, schitterende, wat industriële architectuur, tevreden bewoners en onderlinge samenhang. Een identiteit die haar wortels nog diep heeft zitten in de grond waarop Philips op deze plek heeft gewerkt. Een wijk waar de komende tijd in drie verschillende velden maar liefst 225 woningen bijgebouwd gaan worden, die gefaseerd in verkoop komen. Deze velden (3, 4 en 6) zijn ontworpen door drie verschillende architecten die zich hebben laten inspireren door verschillende uitgangspunten. Hierdoor ontstaat er een divers aanbod aan woningen. Zo hebt u straks volop keuze qua woningindeling, grootte en uitstraling  
Hieronder een korte beschrijving van de 3 velden.

 • Veld 3
  Hilberink Bosch Architecten heeft voor 80 woningen een ontwerp gemaakt dat de herinnering aan het industriële Philips-tijdperk op een toch eigentijdse manier gestalte geeft. Het lijkt alsof de ‘sheddaken’ en de dwarshallen van de voormalige fabriek, waar de beeldbuizen werden gemaakt, bewaard zijn gebleven en slechts wat zijn gemoderniseerd. De individuele woningen lijken daardoor alsof ze onderdeel uitmaken van één gigantisch gebouw. De basis is afgeleid uit de afmetingen van de dwarshallen. Dat levert ruime, ongewone woningplattegronden op, die zeer flexibel in gebruik zijn.
 • Veld 4 
  Met in totaal 81 woningen, wordt door architectenbureau Bedaux De Brouwer hier invulling aan gegeven. Dit architectenbureau hanteert een strakke vormgeving, aangevuld met zeer opvallende details en verrassende materialen in grotere diversiteit. Er komen verrassende rijwoningen, split-levelwoningen en unieke tweekappers. De zeer royale rijwoningen variëren van 132 tot 165 m2 en de erg riante twee-onder-één-kap woningen van 185 tot 190 m2 woonoppervlakte. 
 • Veld 6 
  Het hart van Strijp R wordt ontworpen door architectenbureau Happel Cornelisse Verhoeven. Het veld telt 63 woningen. De woningen zijn geschakelde twee- en drie-onder-één-kap woningen met grote ramen, 4 slaapkamers, een tuin én een zonnig dakterras. De lichte baksteen gevels worden gecombineerd met geglazuurd stenen dakranden en raamdorpels. Omdat meerdere woningen wat gedraaid worden gepositioneerd, ontstaat er een afwisselend en wat vrijer straatbeeld. Er wordt geparkeerd in parkeerkoffers, waardoor de auto’s uit het zicht staan. Deze parkeerkoffers en de tuinen worden mooi omzoomd met brede hagen. Prettig groen dus. 

De woningen zijn ruim bemeten en voorzien van tuin, omgeven door groen. Wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten aan uw tuin? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor informatie en een vrijblijvende afspraak.

Projecten in Eindhoven en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Eindhoven

Wilt u kunstgras laten leggen in Eindhoven? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Eindhoven gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Eindhoven

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Eindhoven? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto's en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Ontvang nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!