Kunstgras Dordrecht

Kunstgras leggen Dordrecht

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Dordrecht? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Dordrecht? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als alternatief voor echt gras is razend populair, ook bij u in Dordrecht. Dit heeft alles te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat het kunstgras  van Gras en Groen heeft. Daarnaast is het altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een terrasje te pakken aan het Scheffersplein. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is ook werkzaam in het centrum van Dordrecht. We hebben zelfs een project aan de Houttuinen afgerond. De tuinen zijn vaak erg schaduwrijk, echt gras is daardoor lastig mooi te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Dordrecht heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Dordrecht

Naast kunstgras leggen in en rond de binnenstad van Dordrecht zijn wij ook vaak werkzaam in overige wijken van de stad. Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Voorbeelden van deze wijken zijn: Crabbehof,Dubbeldam, Oud en Nieuw Krispijn, Reeland, Staart, Stadspolders, Sterrenburg en Wielwijk.

Algemene informatie Dordrecht

Dordrecht, gelegen aan de Biesbosch behoort tot de drechtsteden en is de vijfde gemeente van Zuid Holland. Daar waar de Merwede zich splitst in de Noord en de Oude Maas omvat “Dordt” het gehele Eiland van Dordrecht. Reeds eind 12e eeuw kreeg Dordrecht al stadsrechten en ontwikkelde “Thuredrech” zich tot handelsstad en kreeg het belangrijke recht van  stapelplaats, tot woede van andere steden, hetgeen leidde tot de Hoekse en Kabeljauwse twisten. Dordt ademt historie met wel 900 rijks- en  650 gemeentelijke monumenten.

Kunstgrasvelden in Dordrecht

Naast het groen, dat u vindt in de Hollandse en Nieuw Dordtse  Biesbosch beschikt Dordrecht over vele parels van parken zoals o.a. de Kloostertuin, de parken Merwestein en -polder, het Wantijpark met de monumentale “verdiepte tuin” en het Dubbelsteynpark.

U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van o.a. FC Dordrecht, DFC, Emma en E.B.O.H.. Maar ook hockeyvereniging DMHC  en tennisverenigingen als  CC, DLTC Dash, Thialsf LTC en Dubbeldam en veel van de genoemde voetbalverenigingen spelen meer en meer op een variant van kunstgras.Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Dordrecht ook ideaal!

Grondsoorten in Dordrecht

De bodem van Dordrecht bestaat uit rivierklei. Bij het aanleggen van kunstgras dient eerst een drainerende zandlaag te worden aangelegd, maar heeft u wel de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. Regenwater komt geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater, in plaats van het via bestrating af te voeren naar het riool.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.
 • Kunstgras laat uw tuin er altijd verzorgd uitzien.

Nieuwbouwwijken in Dordrecht

Nieuwbouwproject Wilgendaal

Wilgendaal is een deelplan binnen Wilgenwende en is gelegen aan het nieuw aangelegde park. Er komen  komen een 7 zeer ruime rijwoningen, 11 riante en 4 zeer royaal grote tweekappers. Alle woningen staan op ruime kavels en alle tweekappers hebben een garage.
Bent u als bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin, of dakterras? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen flink oplopen en gaan u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Nieuwland van Valk project Valkhorst

In het gewilde Valkhorst komen circa 100 eengezinswoningen met een ruime tuin in brede, rustige straten en volop groen in veel verschillende woningtypes. Van park- en rijwoningen tot 4-laagse stadswoningen en statige tweekappers. De binnenstad van Dordrecht ligt op maar 10 fietsminuten afstand!
De woningen zijn zeer energiezuinig, met minimale woonlasten en een schoner milieu en een fijne achtertuin. Wellicht gaat u uw tuin, balkon of dakterras inrichten met een mooi kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras.?

Nieuwbouwprojecten Stadswerven en Paterspad (in voorbereiding)

Woont u straks aan het water van Stadswerven, op loopafstand van de binnenstad?

Of wilt u uw eigen droomhuis met woon-werkmogelijkheid bouwen op een van de vrijgekomen kavels aan het Papeterspad in de 19e eeuwse Schil? In Dordrecht staan meerdere projecten op stapel, waar u zelf invulling mag geven aan de bouw van uw eigen woning.

Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Projecten in Dordrecht en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Dordrecht

Wilt u kunstgras laten leggen in Dordrecht? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Dordrecht gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Dordrecht

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Dordrecht? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto's en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Ontvang nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!