Kunstgras Doetinchem

Kunstgras leggen Doetinchem

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Doetinchem? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon
Plaatsen rondom Doetinchem waar Gras en Groen ook werkt

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Doetinchem? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als alternatief voor echt gras is razend populair, ook bij u in Doetinchem. Dit heeft alles te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat het kunstgras  van Gras en Groen heeft. Daarnaast is het altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een terrasje te pakken aan het Simonsplein. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is ook werkzaam in het centrum van Doetinchem. We hebben zelfs een project vlakbij de Gasthuissteeg afgerond. De tuinen zijn vaak erg schaduwrijk, echt gras is daardoor lastig mooi te houden. Dat wij ook al veel tuinen in Doetinchem met kunstgras hebben aangelegd  heeft hier ongetwijfeld mee te maken

Waar leggen wij kunstgras in Doetinchem

Naast kunstgras leggen in en rond de binnenstad van Doetinchem zijn wij ook vaak werkzaam in overige delen van de stad. Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Voorbeelden van deze stadsdelen zijn:

Gaanderen; Wehl; Wijnbergen; Dichteren; IJzevoorde; Langerak; Het Zelhemse Broek; Wehlse Broek; Stadscentrum; Overstegen; Schöneveld; Oosseld; De Huet; Dichteren; Wijnbergen; Noord & Bezelhorst; IJkenberg; Hamburgerbroek; Lookwartier;De IJsseltuinen; De Pas en De Hoop.

Algemene informatie Doetinchem

Doetinchem ligt in de Achterhoek, in de provincie Gelderland aan de Oude IJssel. Al in het jaar 838 wordt in geschriften villa Duetinghem gevonden. De gemeente telt 57.105 inwoners (30 april 2017, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 79,07 km². Op 1 januari 2005 is de gemeente Wehl toegevoegd. Later gevolgd door het Zelhemse Broek.

De Doetinchemse economie groeit verhoudingsgewijs goed. Doetinchem is één van de grootste stijgers is in de landelijke lijst met sterkste lokale economieën en laat daarmee andere grote Gelderse steden achter zich.Ruim 4000 Doetinchemse bedrijven zijn goed voor een vijfde van de economische activiteit in de Achterhoek en bieden plaats aan bijna 35.000 werkenden

Kunstgrasvelden in Doetinchem

In de gemeente liggen verschillende natuurgebieden. In het westen liggen de Kruisbergse bossen. In het oosten het bosgebied, de Slangenburg met het gelijknamige kasteel. Verder zijn er ook veel parken in de stad zelf, waar park Overstegen de grootste van is. Ten zuidwesten van de gemeente ligt het natuurgebied Montferland.

U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van De Vijverberg, het stadion van betaald Voetbalclub De Graafschap, de velden van VV Doetinchem,  DZC’68, Viod en S.V.d.w.’75. Maar de Doetinchemse Hockey Club  en tennisverenigingen als  TCZuid, LTC Doetinchem, TC Gaanderen en veel van de genoemde voetbalverenigingen spelen of trainen meer en meer op een variant van kunstgras. Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Doetinchem ook ideaal!

Grondsoorten in Doetinchem

De bodem van Doetinchem bestaat deels uit zand en voornamelijk in het westen en zuidwesten veelal uit rivierklei. Bij het aanleggen van kunstgras dient in het geval van een kleibodem eerst een drainerende zandlaag te worden aangelegd, maar heeft u daarna wel de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. Regenwater komt geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater, in plaats van het via bestrating af te voeren naar het riool.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.
 • Kunstgras laat uw tuin er altijd verzorgd uitzien.

Nieuwbouwwijken in Doetinchem

Nieuwbouwproject Wijnbergen De Ketting

In het nieuwbouwplan Wijnbergen De Ketting, in Doetinchem vindt u rust, ruimte en veel groen. Hier zijn 4 fraaie tweekappers en 5 rijwoningen, op kavels vanaf 130 m² tot 233m² - gebouwd. Ze staan in kleine clusters en worden gescheiden door hagen. Uiteraard bent u als bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin. Misschien kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen hoog oplopen en gaan u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag de  medewerkers van Gras en Groen Kunstgras naar de mogelijkheden of neem contact op voor het maken van een afspraak.

Nieuwbouwproject Dorps en Landelijk Buitenplaats Wijnbergen

Het aan de zuidzijde van het centrum van Doetinchem gelegen mooie gebied “Buitenplaats Wijnbergen” biedt ruimte aan een nieuwe woonwijk.. De natuurlijke rust overheerst,met hier en daar een boerderij in het weidse glooiende landschap. Er wordt daarom gebouwd in een landelijke stijl ,die perfect uw nieuwe huis met de dorpse natuur laat integreren
Het gebied is in vier buurten verdeeld, met elk een eigen identiteit.

In één deelbuurt zijn 15 woningen gepland, met woonoppervlakten van 113 tot 171 m² en perceeloppervlakten van 126 tot 381 m². Bent u de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin (achtertuin 10 tot 13 meter diepte) ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuwbouwproject Hof van Parijs (Dichteren)

In  het "Hof van Parijs" in Dichteren worden 19 woningen gebouwd, te weten: 7 vrijstaande en 12 halfvrijstaande woningen. Het unieke van dit  ruim opgezette plan is dat de woningen in een intiem hofje worden gebouwd.De entree van dit hofje loopt langs een fraaie watergang.Elke woning heeft de beschikking heeft over twee parkeerplaatsen (één op het erf en 1 in de openbare ruimte). Het hofje is zo ontworpen dat men er gemakkelijk rond kan rijden.

De eerste fase bestaat uit de bouw van zes statige en royale halfvrijstaande woningen met garage/berging op ruime kavels, met tuinen gericht op het zuiden..  

De tweede fase bestaat uit de verkoop van vijf bouwkavels op een schitterende locatie langs het water.U kunt hier kiezen voor een bouwkavel met of zonder bouwplan. Op uw royale tot riante perceel is voldoende ruimte voor de aanleg van een mooie tuin met flinke borders en een kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras

Projecten in Doetinchem en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Doetinchem

Wilt u kunstgras laten leggen in Doetinchem? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Doetinchem gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Doetinchem

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Doetinchem? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto's en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Ontvang nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!