Kunstgras Breda

Kunstgras leggen Breda

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Breda? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon

Waar leggen wij kunstgras in Breda

Wilt u kunstgras laten leggen in Breda? Gras en Groen Kunstgras legt zelfs kunstgras in en rondom het centrum. Ondanks de drukke City hebben wij tot zelfs tot in de Pelmolenstraat  een project met kunstgras op kunnen leveren, maar ook in de overige stadsdelen: Noord, Oost, Zuid-Oost, Zuid, West, Noord-West, Bavel, Ulvenhout en Teteringen. Gras en Groen kunstgras kan bij iedere particuliere inwoner van Breda het mooiste kunstgras-gazon leggen. Van Asterd tot Zandberg, van Belcrum tot Valkenberg, van Gageldonk tot Ginneken, van Overa tot Wisselaar en van Aard tot Zoete Inval? Wij van Gras en Groen Kunstgras komen overal. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Algemene informatie Breda

Breda is vanouds de voornaamste stad van West-Brabant en is de oude hoofdstad van de Baronie van Breda en staat ook wel bekend als ‘Nassaustad’, ‘Oranjestad’, ‘Bourgondisch Breda’ en tijdens Carnaval ‘Kielegat’  Breda was een belangrijke garnizoens- en vestingstad, hetgeen nog nog steeds zichtbaar is door de aanwezigheid van de Koninklijke Militaire Academie en het hoofdkwartier van de Koninklijke Luchtmacht.Zij is sedert 1853 de zetel van het gelijknamige bisdom.De stad bezit vanouds ook veel handel en industrie. Zij ligt aan een knooppunt van water-, spoor- en autowegen.

Door de historische band met het huis Nassau is Breda een Oranjestad,. Daaraan ontleent zij  mogelijk de bijnaam: “Haagje van het Zuiden” en heeft een belangrijke historische stadskern, die zich over de eeuwen heeft gevormd rond het kasteel van Breda. In de binnenstad bevinden zich onder meer de gotische Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Begijnhof, het Spanjaardsgat, het Oude Stadhuis en de Prinsenkade. Zowel vanwege het historisch stadsschoon met honderden monumenten, alsmede  om de fraaie, bosrijke omgeving wordt Breda ook wel de Parel van het Zuiden genoemd.

Kunstgrasvelden in Breda

Naast veel groene parken in en rond Breda zoals Burgemeester van Sonsbeeckpark, Park Valkenberg en nog wel dertig andere parken, komen we natuurlijk ook gras tegen op de sportvelden. Maar ook hoe langer hoe meer kunstgrasvelden. Er zijn talloze hockeyclubs en voetbalverenigingen, die al op kunstgras spelen. Ook speelt een groot deel van de tennisverenigingen op een kunstgrasveld. Maar kunstgras als een sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Breda ook ideaal.

Kunstgras op de verschillende grondsoorten in Breda

De grondsoort in en rond Breda is overwegend zandgrond, met nog sporadisch in het noorden wat veengrond. De voordelen van het aanleggen van kunstgras in een dergelijk zandgebied zijn de volgende:

 • Kunstgras laat goed water door. In plaats van water via bestrating naar het riool te geleiden, komt regenwater nu weer geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke
 • omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot
 • Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.      

Staat uw woning echter toch op een nat blijvende drassige of pure kleibodem, dan adviseren wij u eerst een drainerende zandlaag aan te brengen.

Nieuwbouwprojecten in Breda

De Kijker, Anna van Lotharingentoren en Het Heilig Hart Hof

In  Breda zijn onlangs niet op veel plekken nieuwbouw huizen gebouwd,  Maar worden er binnenkort wel nieuwe projecten gerealiseerd. Maar op het gebied van appartementen zijn er onlangs drie gerealiseerd, te weten

 • De Kijker. In de wijk IJpelaar is dit 85 appartementen en penthouses tellend project bijna afgerond.De buitenruimtes zijn fors, soms meer dan 40 m2 en ideaal, op het zuiden en/of westen gesitueerd om optimaal van de zon te kunnen genieten.
 • Anna van Lotharingentoren. Aan de noordoostzijde van Breda centraal zijn 54 woningen gerealiseerd met een royale buitenruimte, over de volledige breedte van de woning
 • Het parkachtige project Heilig Hart Hof omvat 39 strak vormgegeven appartementen in 11 basistypen..Het één met een balkon pal op het zuiden, het ander met een buiten op het oosten. De terrassen hebben zelfs een oppervlakte van 30 tot 45 m2, de balkons op de verdiepingen een oppervlakte van 15 tot 22 m2.  

Uiteraard bent u als bewoner van deze nieuwe appartementen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw daktuin, balkon of dakterras. Misschien kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen hoog oplopen en gaan u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag de  medewerkers van Gras en Groen Kunstgras naar de mogelijkheden of neem contact op voor het maken van een afspraak.

Nieuwbouwproject Hoge Gouw Teteringen

Datzelfde geldt ook voor de nieuw ontwikkelde projecten en vrije kavels, In Teteringen staat het project Hoge Gouw op stapel. Op een prachtige locatie nabij het Cadettenkamp, zijn in het bouwplan vrije bouwkavels te koop, waarop vrijstaande woningen kunnen worden gebouwd.

Dit project biedt u de kans van uw leven om in een groen stadsdeel uw droomhuis zelf in te delen en te realiseren. Op uw royale tot riante kavel is voldoende ruimte voor de aanleg van een mooie tuin met flinke borders en een kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject  Drie Hoefijzers, Fase

Met de ontwikkeling van 300 koopwoningen met tuinen en appartementen met mooie buitenruimtes van project Drie Hoefijzers, krijgt Via Breda er een nieuwe levendige buurt bij. Dit is onderdeel van de indrukwekkende metamorfose  van de gebieden aan de zijde van de hoofdingang van het nieuwe station in Breda gelegen aan de nieuwe Stationslaan tussen de Terheijdenseweg en de Doornboslaan. Wordt u een van die gelukkigen?  

Wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten aan uw tuin? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor informatie en een vrijblijvende afspraak.

Projecten in Breda en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Breda

Wilt u kunstgras laten leggen in Breda? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Breda gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Breda

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Breda? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto's en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Ontvang nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!