Kunstgras Bergen-op-Zoom

Kunstgras leggen Bergen-op-Zoom

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Bergen-op-Zoom? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Bergen op Zoom? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als alternatief voor echt gras is razend populair, ook bij u in Bergen op Zoomt. Dit heeft alles te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat het kunstgras  van Gras en Groen heeft. Daarnaast is het altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een terrasje te pakken aan de Grote Markt of de Boulevard Noord. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is ook werkzaam in het centrum van Bergen op Zoom. We hebben zelfs een project aan de Hoogstraat afgerond. De tuinen zijn vaak erg schaduwrijk, echt gras is daardoor lastig mooi te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Bergen op Zoom heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Bergen op Zoom

Naast kunstgras leggen in en rond de binnenstad van Bergen op Zoom zijn wij ook vaak werkzaam in overige wijken van de stad. Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Voorbeelden van deze wijken zijn:

 • Centrum : Havenkwartier · Vestinggronden
 • Noord    : Meilust · Tuinwijk · Noordgeest · De Linie
 • Oost      : Gageldonk, Warande, De Lage Meren, Nieuw-Borgvliet, Het Groene Gordijn
 • Zuid       : Het Fort · Zeekant · Het Glacis · Bergse Plaat · De Markiezaten
 • West     : Noordland · Theodorushaven · De Poort · Schelde Veste

Algemene informatie Bergen op Zoom

De stad Bergen op Zoom ligt in het uiterste westen van Noord-Brabant. De stad is gelegen op en naast de Brabantse Wal met een lange historie en stadsrechten. Door de stadsbranden van 1397 en 1444 is bijna de gehele stad verwoest op twee huizen na: de Olifant en Draecke, gelegen aan de Grote Markt. Het ontwikkelde zich van belangrijke handelsstad, (verminderde door de tachtigjarige oorlog en verzanding van de Oosterschelde), tot garnizoensstad en kende veel kazernes. In de negentiende eeuw ontstond de suikerfabricage en vestigden een drietal suikerfabrieken en een bierbrouwer zich, later gevolgd door conservenfabrieken (voornamelijk door de aspergeteelt)

In de twintigste eeuw vestigden de werkgevers Bruynzeel (potloden, keukens), GE plastics (SABIC), Cargill (zetmeel), Meeus Transport, Philip Morris, Nuplex Resins.zich in Bergen op Zoom.

Kunstgrasvelden in Bergen op Zoom

Naast het groen, dat u vindt in de Mondaf, beschikt Bergen op zoom nog over andere kleine groene parels, waaronder het Anton van Duinkerkenpark, Kijk in de Pot, Piuspark, Oscar van Hemelpark, Reimerswaalpark met de Nieuwenberg, Kleine Melanen en het Beatrixbos.

U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van o.a. FC Bergen, rkvv Nieuw Borgvliet, sv Dosko en sv Mevo-Olympia Combinatie.

Maar sommige van deze verenigingen en ook de Bergen op Zoomse Mixed Hockey Club en tennisverenigingen als LTC De Zoom en Smash spelen meer en meer op een variant van kunstgras. Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Bergen op Zoom ook ideaal!

Grondsoorten in Bergen op Zoom

De bodem van Bergen op Zoom bestaat deels uit zand- en veengrond en deels uit kleigrond. Alleen bij het aanleggen van kunstgras op een kleibodem dient eerst een drainerende zandlaag te worden aangelegd, maar heeft u wel, net als op een zand- en veenbodem de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. Regenwater komt geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater, in plaats van het via bestrating af te voeren naar het riool.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.
 • Kunstgras laat uw tuin er altijd verzorgd uitzien.

Nieuwbouwwijken in Bergen op Zoom

Nieuwbouwproject Gentiaanstraat  

Wonen in het kloppende hart van Gageldonk , in een nieuwbouwwoning in een wijk die al bestaat? Met de nieuwbouw aan de Vijverberg is de start gemaakt van een grootscheepse transformatie van de wijk Gageldonk. Vernieuwen wat vernieuwd moet worden. Behouden wat goed is. Hier komen 9 royale eengezinswoningen met vloerverwarming. Inclusief zeer royale tuinen waar je altijd een plek in de zon óf in de schaduw kunt vinden. Bent u als bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin, of dakterras? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen flink oplopen en gaan u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject BergsLicht  

Wonen midden in het historische Havenkwartier van Bergen op Zoom aan de rand van het centrum. Een kleinschalig woonplan met 59 woningen en appartementen, dat een prachtige verbinding vormt tussen de binnenstad en de gewilde wijk Havenkwartier.
Op de plek van de oude gasfabriek, het PNEM terrein, aan het einde van de Fabriekstraat ontstaat straks een intiem en gezellig woonplan met fraaie nieuwbouw eengezinswoningen, luxe appartementen, levensloopbestendige bungalows en een bijzondere patriciërswoning.
Kijk wat bij u past. Wellicht gaat u uw tuin, balkon of dakterras inrichten met een mooi kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras.?

Nieuwbouwwijk de Nieuwe Kaai

Bent u de gelukkige eigenaar geworden van een nieuwbouwwoning in het project de Nieuwe Kaai. Een gezellige woonbuurt vlakbij het centrum van Bergen op Zoom met 49 stadswoningen in een historische stijl. De Nieuwe Kaai is gerealiseerd vlakbij het historische centrum, in de wijk Scheldevesting en is nog volop in ontwikkeling. Alle voorzieningen binnen handbereik dus .

Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Projecten in Bergen-op-Zoom en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Bergen-op-Zoom

Wilt u kunstgras laten leggen in Bergen-op-Zoom? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Bergen-op-Zoom gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Bergen-op-Zoom

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Bergen-op-Zoom? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto's en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Ontvang nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!