Kunstgras Amersfoort

Kunstgras leggen Amersfoort

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Amersfoort? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon

Waar leggen wij kunstgras in Amersfoort

Wilt u kunstgras laten leggen in Amersfoort? Gras en Groen Kunstgras legt zelfs kunstgras in en rondom het centrum. Ondanks de drukte hebben wij tot zelfs tot vlakbij Marktplein de Hof in de Nieuwstraat een project met kunstgras op kunnen leveren, maar ook in de overige stadsdelen als Bergkwartier,Het Gein, Kattenbroek, Liendert, Rustenburg, Vathorst en Zielhorst. Gras en Groen kunstgras kan bij iedere particuliere inwoner van Amersfoort het mooiste kunstgras-gazon leggen. Van de Aalberselaan tot de Zwartsluiskade, van Hogesteeg tot het Zeisterspoor, van de Koedijkerweg tot de Zandlaan, van Amaniet tot Witte Wal ? Wij van Gras en Groen Kunstgras komen overal. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Algemene informatie Amersfoort

Groeistad Amersfoort is de tweede stad van de provincie Utrecht en de veertiende van Nederland en vervult economisch een regiofunctie met een sterk gegroeid bedrijfsleven, heeft een van de grootste spoorwegknooppunten van Nederland en is een belangrijke garnizoensstad. De binnenstad bezit een middeleeuws karakter met grachten en ligt aan de rivier de Eem (Amer). alhoewel archeologische vondsten in de omgeving al dateren van 1000 voor Chr. ontstond er rond 1028 een boerennederzetting. Al in 1259 kreeg Amersfoort stadsrechten, gezien de strategische ligging. Momenteel heeft de stad ruim 400 rijksmonumenten binnen haar grenzen. Doordat de stad sinds 1980 als groeistad wordt aangemerkt zijn delen van naburige gemeenten Hoogland, Leusden, Nijkerk, Hoevelaken en Bunschoten geannexeerd, waardoor de bevolking binnen veertig jaar meer dan verdubbelde. Amersfoort is de geboortestad van Piet Mondriaan en er is dan ook het museum Mondriaanhuis gehuisvest.

Kunstgrasvelden in Amersfoort

In 2006 won Amersfoort de titel 'Groenste Stad van Nederland' en. In september 2007 werd de stad tot 'Groenste Stad van Europa' uitgeroepen. Verder kent Amersfoort vele stadsparken. Het grootste park is Park Schothorst, ten noorden van het centrum. Ook het iets kleinere Park Randenbroek ten zuiden van het centrum kent vele soorten natuur. Naast het gras en groen aldaar, komen we ook gras tegen op de sportvelden van de voetbalverenigingen Amsvorde, Amersfoort Paar-Wit Combinatie, CJJV,  Cobu Boys, Hollandia Victoria Combinatie, KVVA, Nieuwland SSC, De Posthoorn, AFC Quick 1890, Voor Ons Plezier en vv Zeehelden.

Veel van deze verenigingen spelen of trainen hoe langer hoe meer al op kunstgras , net als de Amersfoortse Mixed Hockeyclub, en HC Eemvallei. Ook de tennisverenigingen ALTA Amersfoort, LTV Flehite, LTC Volta, Metgensbleek, 't Stort, Nieuwland . Hooglanderveen, Vathorst, Soesterkwartier en Randenbroek. spelen vaak op een variant van kunstgras. Het landelijk hoofdkantoor van de tennisbond KNLTB is in Amersfoort gevestigd. Maar kunstgras  als een sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Apeldoorn ook ideaal.

Grondsoorten in Amersfoort

Slechts ten Noorden van Hoogland bestaat de grond kleigrond. De bodem van Amersfoort bestaat overwegend uit zandgrond. Het aanleggen van kunstgras heeft voor u dan de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. In plaats van water via bestrating naar het riool te   geleiden, komt regenwater nu weer geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.

Staat uw woning echter toch op een kleibodem, dan adviseren wij u eerst een drainerende zandlaag aan te brengen

Nieuwbouwwijken in Amersfoort

Nieuwbouwproject Vathorst Waterdorp Paal 9, 10, 14 en 18

In de wijk Vathorst ontstaat in het deelgebied De Laak een karakteristiek en tegelijkertijd hedendaags Waterdorp. In totaal komen er ruim 400 woningen waaronder 37 vrije kavels. Waterdorp kenmerkt zich door laagbouw. Kades hebben hier plaatsgemaakt voor groenere oevers en oevertuinen. Groen in de voor- en achtertuinen tuinen met mooie groene lanen en singels, al dan niet aan het water, bebouwd en getekend op een manier en met een diversiteit, zoals u dat in oudhollandse waterdorpen tegenkwam. Er komt een organische wegenstructuur met intieme woonstraten en de Brink vormt de centrale ontmoetingsplek.

Het belangrijkste kenmerk is de ongelooflijke brede mix van woningen: veel variatie in typen, architectuur, hoogtes, breedtes, kavelgroottes, tuinen etcetera.. Hoek- Tussen- en eindwoningen, geschakelde, twee-, en drie-onder-een-kap-woningen, vrijstaand? Het is er allemaal. Daarnaast zijn er huizen in een ‘school’, ‘fabriek of een directeurswoning’ of in een ‘boerderij’.De deelgebieden hebben de naam ‘Paal’ met een nummer. In het zuiden aan de Boulevard met de woningen in Paal 18 en oplopend langs de Hoge Steeg naar Paal 14.

Uiteraard bent u als bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin, of dakterras. Misschien kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen hoog oplopen en gaan u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag de  medewerkers van Gras en Groen Kunstgras naar de mogelijkheden of neem contact op voor het maken van een afspraak.

Paal 9 Waterdorp ligt in De Laak. Deelplan de Laak met 32 woningen aan het water van de Binnenlaak, ligt aan de rand van Vathorst. De Laak is een moderne grachtenstad gekenmerkt door kades met veel water met fraaie architectuur. Groen in de voortuinen met mooie groene lanen en singels.

Waterdorp Paal 10 ligt in Vathorst De Laak. Paal 10 bestaat uit totaal 30 stijlvolle woningen. De laak is een moderne grachtenstad gekenmerkt door kades met veel water en riante statige woningen van fraaie en zeer diverse architectuur. Wel 6 zeer verschillende types woningen geven u al snel een “heimisch” gevoel. Woonoppervlakten van 122 m² tot wel 230m²

In Paal 14 komen 21 eengezinswoningen. U creëert uw eigen huis, dat past bij uw leefstijl en gezin. Het kleinste huis is al 137 m² groot en de andere huizen hebben een woonoppervlakte van 170 tot 200 m² en groter! Hier woon je dus royaal in een bovengemiddeld breed en riant groot huis met veel indelingsmogelijkheden en leefruimte.

In Paal 18 zijn de 5 types woningen eveneens geïnspireerd op de Oudhollandse waterdorpen, met hun frontbreedtes van 5,40, 5,70, 6,00, 6,30 en 7,20 meter en de woonoppervlaktes van van circa 125 tot 208 m². Doordat de huizen door 3 architecten ontworpen zijn, is ook hier, net als in het Project Paal 14, geen een huis hetzelfde. De ligging en bijbehorende woonsfeer is telkens uniek en veel indelingsvarianten zijn voorhanden. Hier voelt u zich rijk en bevoorrecht. Op uw perceel  is voldoende ruimte voor de aanleg van een mooie achter- en/of voortuin met flinke borders en een kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras.

Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Projecten in Amersfoort en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Amersfoort

Wilt u kunstgras laten leggen in Amersfoort? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Amersfoort gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Amersfoort

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Amersfoort? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto's en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Ontvang nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!