Kunstgras Alphen-aan-den-Rijn

Kunstgras leggen Alphen-aan-den-Rijn

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Alphen-aan-den-Rijn? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Alphen aan den Rijn? Groot gelijk! Het leggen van kunstgras als alternatief voor echt gras is razend populair, ook bij u in Alphen aan den Rijn. Dit heeft alles te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat het kunstgras  van Gras en Groen heeft. Daarnaast is het altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een van de terrasjes aan de Oude Rijn te pakken. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Waar leggen wij kunstgras in Alphen aan de rijn

Gras en Groen kunstgras is ook werkzaam in het centrum van Alphen aan den Rijn. We hebben zelfs een project aan de Van Lennepstraat afgerond. De tuinen zijn vaak erg schaduwrijk, echt gras is daardoor lastig mooi te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Alphen aan den Rijn heeft hier ongetwijfeld mee te maken. Naast kunstgras leggen in en rond het centrum van Alphen aan den Rijn zijn wij ook vaak werkzaam in overige wijken van de stad. Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Voorbeelden van deze wijken zijn: Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoorn, Hoge Zijde (met het “Groene en Rode Dorp”), Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen en Rietveld.   

Algemene informatie Alphen aan de rijn

in het groene hart van de Randstad ligt forenzenstad Alphen aan den Rijn, dat door de fusie met de buurgemeenten Boskoop en Rijnwoude de zesde gemeente van de provincie is geworden. Toch heeft het “Dorp”zoals de Alphenaren hun binnenstad noem ook nog wel wat historie, omdat het vooral diende als doorvoerplaats. De Lek, Oude RIjn, de diverse weteringen,  de Gouwe en het Aarkanaal waren belangrijk als vaarwegen voor aan- en afvoer en verbindingen met de omliggende randsteden. Ook is Alphen aan den Rijn natuurlijk bekend door de vestiging van de leerzame parken Avifauna, waar men u alles over vogels kan vertellen en het Archeon, dat u met veel activiteiten terugbrengt tot ver in de oudheid.

Kunstgrasvelden in Alphen aan de rijn

Naast het groen dat u vindt in het monumentale park Rijnstroom met haar exotische bomen, bruggetje en gebouwen, beschikt Alphen aan den Rijn over meer parels van parken zoals o.a. het Bospark, het Weteringpark, park Zegersloot.

U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van o.a.AVV Alphen, SV ARC en Alphense Boys. Maar ook hockeyvereniging HC Alphen en tennisverenigingen als Artesia, TV T.E.A.N. en Nieuwe Sloot en de genoemde voetbalverenigingen spelen meer en meer op een variant van kunstgras.Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Leeuwarden ook ideaal!

Grondsoorten in Alphen aan de rijn

De bodem van Alphen aan den Rijn bestaat uit rivierklei en veengrond. Veengrond vindt u grofweg gezegd in het gebied tussen het Dijkslootpad en de koperweg tot de Burgemeester Bruins Slotsingel en ten zuiden en westen van de Antonie van Leeuwenhoekweg en Afrikalaan. Bij het aanleggen van kunstgras op pure kleigrond dient eerst een drainerende zandlaag te worden aangelegd, maar heeft u wel de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. Regenwater komt geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater, in plaats van het via bestrating af te voeren naar het riool.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.
 • Kunstgras laat uw tuin er altijd verzorgd uitzien.

Nieuwbouwwijken in Alphen aan de rijn

Nieuwbouwproject Parc Lupine

In het groene, rustige en ruime Ericapark in de woonwijk Ridderveld zal ‘Parc Lupine’ worden gerealiseerd. Het plan omvat 26 prachtige eengezinswoningen met een lage daklijn en stoere dwarskappen, direct uitkijkend over het Ericapark of de Lupinesingel. Het centrum is binnen 10 fietsminuten bereikbaar.

Bent u als bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin, of dakterras? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen flink oplopen en gaan u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras

Nieuwbouwproject  Kloostertuinen Burggooi

Aan de oostkant van de Karmelietenlaan komt een prachtig nieuw deelgebied met 44 statige Herenhuizen, luxe 2 onder 1 kap- en vrijstaande villa's met royale tuinen: De Kloostertuinen.  
Acht huizen zijn aan het water, de overigen aan een lommerrijke laan gelegen. Deze villa’s zijn stijlvol ontworpen met een klassieke jaren twintig uitstraling, met kenmerkende grote overhang van de kappen. Alles ademt kwaliteit en is met de grootste zorg uitgekozen. Wellicht ontwerpt u uw tuin met een mooi kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras.?

Nieuwbouwproject Werfkade

Tussen de Gouwsluisseweg en de Oude Rijn komen eengezinswoningen, tweekappers, en vrijstaande woningen. De vrijstaande woningen en de tweekappers liggen direct aan de Rijn.
Bent u de gelukkige eigenaar geworden en wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Projecten in Alphen-aan-den-Rijn en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Alphen-aan-den-Rijn

Wilt u kunstgras laten leggen in Alphen-aan-den-Rijn? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Alphen-aan-den-Rijn gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Alphen-aan-den-Rijn

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Alphen-aan-den-Rijn? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto's en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Zomeractie: Nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²! (Korting wordt in de offerte verrekend)